MHP Kayseri'de tartışma yeniden alevlendi!

MHP Kayseri'de tartışma yeniden alevlendi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, partisinin Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’na tepki göstererek,  “ Bu teşkilatlar sana hakkını helal etmiyor Yusuf Halaçoğlu..!” ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde beraberindeki 4 partili Milletvekili ile basın toplantısı düzenleyerek Meclis’e gelmesi halinde “Başkanlığa hayır” diyeceklerini açıkladı.  Vekiller adına açıklama yapan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, “Başkanlığın gerçekleşmesi özerklik, federasyon ve parçalanmanın önünü açacaktır. Bu sebeple bir kez daha 'yanıldık' demelerini artık istemiyoruz. Biz 5 MHP milletvekili olarak parlamenter rejimin devamından yanayız. Biz sayın Bahçeli’nin geçtiğimiz yıllarda onlarca kez ifade ettiği gibi başkanlık sisteminin Türkiye’yi özerkleşme, federalleşme üzerinden böleceğini görüyoruz." dedi.

Bir gazetecinin, basın toplantısında açıklama yapan milletvekilleriyle ilgili disiplin sürecinin başlatılabileceğiyle ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ise, "Hiçbir makam ve mevki, hiçbirimizin şahsı, canı, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütünlüğü ve Türkiye'nin dirliğinden daha önemli değildir." ifadelerini kullandı.

MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nuni Meclis’te diğer vekillerle yaptığı bu yöndeki açıklamalara tepki gösteren MHP Kayseri İl Başkan Baki Ersoy, sosyal paylaşım sitesi üzerinden tepkisini dile getirdi.

Ersoy, şunları yazdı: “ Kayseri'den 1.sıradan seçilip bugüne kadar hiçbir ülkücüye ve Kayseri halkına faydası olmayan Yusuf Halaçoğlu'nun hikayelerini dinliyoruz... Darbe girişiminden bugüne kadar ortada görünmeyen Yusuf Halaçoğlu yine kimden emir aldı da Ümit Özdağ'ın kuyruğu görüntüsü veriyor? Bu teşkilatlar sana hakkını helal etmiyor Yusuf Halaçoğlu..!”