MHP Kayseri'de MYK zaferi

MHP'nin 12'nci Olağan Büyük Kurultayı, yapıldı. Tek aday olan Devlet Bahçeli 9'uncu kez partinin Genel Başkanı seçildi.

MHP Kayseri'de MYK zaferi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP’nin 12’nci Olağan Büyük Kurultayı, yapıldı. Tek aday olan Devlet Bahçeli 9’uncu kez partinin Genel Başkanı seçildi. Kurultay konuşmasında ana muhalefet partisi CHP’yi eleştiren Bahçeli,  ‘Biz ittifak dedikçe CHP çıldırıyor’ şeklinde konuştu. AK Parti ile yaptıkları Cumhur ittifakını savunan Bahçeli, ‘Cumhur ittifakı istiklal ve istikbalimizin teminatıdır’ dedi. MHP Lideri, 2019 seçimleri ile ilgili olarak, ‘Cumhurbaşkanı seçiminde adayımız aksi ve arızi bir gelişme olmadıktan sonra Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır’ diye konuştu.
MHP’nin Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) giren isimler de belli oldu. Kayseri’den listeye girecek isimler günlerdir merak ediliyordu. 75 kişilik MYK listesinde MHP Kayseri eski Milletvekili Süleyman Korkmaz ile partinin Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Serap Şule Kalın da yer aldı.
Diğer yandan listede eski Sevgi yeni adıyla da Medical Palace olan hastanenin eski ortaklarından Volkan Uygunuçarlar da yer aldı. Uygunuçarlar, şu an Katar’da faaliyet gösteren özel bir hastanenin sahibi. Diğer yandan Kayserili Avukat Başbuğ Pınarbaşı’nın da bu kez MYK listesinde yer almaması dikkat çekti. Bir dönem parti kulislerinde ‘MHP Lideri Devlet Bahçeli koltuğu ona bırakacak’ diye yorumların da yapıldığı Ruhi Ersoy da listede yer almayan isimler arasında yer aldı.
MHP’nin ‘Milli Duruş, Şühedaya Vefa, Millete Beka’ temasıyla düzenlenen 12’nci Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Spor Salonu'nda yapıldı. Mustafa Kemal Atatürk ve MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in posterlerinin asıldığı  salona tek aday olan Devlet Bahçeli, partilileri Bozkurt işaretiyle selamladı.  Kurultaya Ak Parti’den de isimler katıldı. Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da salonda yer aldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesajın okunduğu kurultayda CHP,  davet edilmedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 12’nci Olağan Büyük Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti ile yaptıkları Cumhur ittifakını savunarak, ‘Cumhur ittifakı istiklal ve istikbalimizin teminatıdır’ dedi.

‘AK PARTİ İLE YENİ HÜKÜMET SİSTEMİNDE ANLAŞTIK’

Bahçeli, ‘Kurtuluş Savaşı’na ve Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yol, Çanakkale’de açılmıştır. Çanakkale’de arşı sallayan, tarihin akışını değiştiren, Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünü kanlarıyla yazan şehitlerimizin mücadeleleri heba olamaz, israf edilemez. Türkiye yıkılamaz, Türk milleti mütecaviz emellere kurban verilemez. Biz, 7 Ağustos Yenikapı ruhuna bağlılık gösterdik. Bunun gereği neyse, titizlikle onu yaptık. Millet için uzlaştık, devlet için özveride bulunduk, Türklüğün bekası için taşın altına elimizi koyduk. Adalet ve Kalkınma Partisi ile milli zaruret ve mecburiyetleri değerlendirip milli bekamızın muhatap kaldığı yüksek riskleri göğüslemek amacıyla yeni bir hükümet sistemi üzerinde anlaştık. Anayasa değişikliği ekseninde mutabakata vardık. 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü milattı. Hiçbir şey, bu tarihten öncesi gibi olamayacaktı’ ifadelerini kullandı.
MHP Lideri Bahçeli konuşmasında CHP’yi de eleştirdi. Bahçeli, ‘Biz ittifak dedikçe ‘CHP çıldırıyor’ şeklinde konuştu.

‘ADAYIMIZ AKSİ VE ARIZİ BİR GELİŞME OLMADIKTAN SONRA SAYIN ERDOĞAN’DIR’

Bahçeli, 2019 seçimleri ile ilgili olarak, ‘Cumhurbaşkanı seçiminde adayımız aksi ve arızi bir gelişme olmadıktan sonra Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır’ diye konuştu.
Bahçeli, şöyle devam etti: ‘Milliyetçi Hareket Partisi 3 Kasım 2019’da çarpık tahmin, çürük tuzak, çorak tertipleri yıkarak TBMM’de çok güçlü bir şekilde temsil edilecektir. Tüm hazırlıklarımız ittifakın ilke ve esaslarına göre planlanıp uygulanacaktır. Cumhurbaşkanı seçiminde adayımız aksi ve arızi bir gelişme olmadıktan sonra Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhur İttifakı, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuruluş felsefesine müzahir biçimde geleceğe taşıyacaktır.’
Diğer yandan kurultayda MHP Lideri Devlet Bahçeli, 1167 delegenin oyuyla 9'uncu kez genel başkanlığa yeniden seçildi.

KORKMAZ VE KALIN MHP’DE MYK’YA GİRDİ

MHP’nin 12’nci Olağan Büyük Kurultayı’nda MYK'ya ‘Kayseri'den kimlerin gireceği’ günlerdir merak ediliyordu. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin tek aday olduğu kongrede, MHP Kayseri eski Milletvekili Süleyman Korkmaz ile partinin Kadın Kolları İl Başkanı Serap Şule Kalın da partinin Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK)  seçildi.

LİSTEDE DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR

Listede eski Sevgi yeni adıyla da Medical Palace olan hastanenin eski ortaklarından Volkan Uygunuçarlar da yer aldı. Uygunuçarlar, şu an Katar’da faaliyet gösteren özel bir hastanenin sahibi. Diğer yandan Kayserili Avukat Başbuğ Pınarbaşı’nın da bu kez MYK listesinde yer almaması dikkat çekti. Bir dönem parti kulislerinde ‘MHP Lideri Devlet Bahçeli koltuğu ona bırakacak’ diye yorumların da yapıldığı ve öğrencilik yılları da Kayseri’de geçen Ruhi Ersoy da listede yer almayan isimler arasında yer aldı.

ERSOY: ‘KAYSERİ’DE UYUM İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ, GENEL BAŞKANIMIZ KAYSERİ’YE ÖNEM VERİYOR’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, Ankara’daki kongrenin ardından haber merkezimize açıklamalarda bulundu. Kayseri’den 2 ismin MYK’ya girmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Ersoy, ‘Kayserimize hayırlı olsun. Genel Başkanımızın Kayseri verdiği değeri gösterir iki kişinin MYK’da yer alması. İkisi de bizim sevdiğimiz insanlar. Kayseri vatanımıza milletimize hayırlı olsun uyum içinde Süleyman beyle, Serap hanımla çalışacağız. Kongremiz çok güzeldi, müthişti. Yeni bir yapılanmaya gidiyor Milliyetçi Hareket Partisi. 2023 hedefine doğru iyi gidiyor. Gayet iyi kongre oldu. Müthiş ilgi, katılım vardı. Bu da MHP’nin gücünü gösteriyor. Kayseri’den de 2 kişinin girmesi MYK’ya bizi  sevindirdi’ şeklinde konuştu.

KORKMAZ: ‘BİZE VERİLEN GÖREVİ EN İYİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRECEĞİZ’

MHP Kayseri eski Milletvekili Süleyman Korkmaz da kendisine destek verenlere teşekkür ederek, ‘Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli bizi onurlandırdı, şereflendirdi.  Bu davada bir sorumluluk ve bir görev verdi. İnşallah ona yakışır şekilde bu emaneti, görevi en iyi şekilde tamamlayacağımızı düşünüyorum.  Destek veren herkese de teşekkür ediyorum’ dedi.

KALIN: ‘VERİLEN BU GÖREVDEN DOLAYI ONUR DUYDUM’

MHP Kayseri Kadın Kolları İl Başkanı Serap Şule Kalın da, MYK’da görev aldığı için mutlu olduğunu belirti. Kalın, ‘Biz ülkücüyüz, bizde görev alınmaz verilir. Biz buna biat etmiş insanlarız. Milliyetçi, Ülkücü hareketin bir mensubu olarak liderimizin ve teşkilatlarımızın verdiği her görev bizim için kutsaldır, önemlidir.  Liderim takdiri ve teveccühü ile gelmiş olduğum bu görevden onur duyuyorum. Şehrimiz, hareketimiz, davamız için hayırlı olsun. Kongremizde müthiş bir atmosfer vardı. Birlik ve bütünlüğümüzü simgeleyen en güzel toplantılarımızdan biriydi. Bundan sonra Türkiye’miz için çok güzel sonuçlar doğuracaktır. Kurultayımız ülkemizin için güzel sonuçlara vesile olacak. Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü vesilesi ile ayrı bir anlam ifade etti. Ayrı bir coşku yaşandı salonda. Yine Afrin’e kahraman ordumuzun girişiyle de ayrı bir taçlandı toyumuz, kurultayımız. Kurultayımız ülkemize, şehrimize, herkese hayırlı olsun’ diye konuştu. Haber: Cafer ZENGİN