MHP'de Kocasinan ilçe yönetimi fesh mi olacak?

MHP'de Kocasinan ilçe yönetimi fesh mi olacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kocasinan ilçe başkanlığı konusundaki sessizlik sürüyor. Serkan Tok’un istifasının ardından ilçe yönetim kurulu günlerdir toplanamayınca “Mevcut ilçe yönetimi fesh mi edilecek?” iddiaları gündeme geldi.

 Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) Kocasinan ilçe başkanının kim olacağı konusundaki belirsizlik sürüyor. Partinin Türkiye genelinde yaptığı ilk kongre olma özelliğini taşıyan kongre Aralık ayında Şehir Tiyatrosu’nda yapılmıştı. Yapılan kongrede mevcut Başkan Serkan Tok, güven tazeleyerek başkan seçilmişti. Ancak il kongresi sürecinde Tok, ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek il yönetim kurulu listesine girdi ve ardından da Teşkilatlardan Sorumlu İl 2’inci Başkanı olarak görev aldı.

 “KOCASİNAN İLÇESİNDE MEVCUT YAPI VAR” 

21 Mayıs’ta yapılan kongrede Tok,  Kocasinan ilçe başkanlığına aday ya da adayların olup olmadığı sorusuna,  “Kocasinan ilçesinde mevcut yapı var. Bu yapı kendisini devam ettirecek düzeydedir. Mutlaka il başkanımız yeni ilçe başkanını istişareler sonucunda belirleyecektir. 1-2 hafta içinde gerçekleşir bu” açıklamasında bulunmuştu. Ancak aradan geçen zamana rağmen Kocasinan İlçe Başkanlığı konusunda herhangi bir gelişme olmaması dikkat çekti. Mevcut ilçe yönetiminin istifadan sonrada henüz toplanamadığı ve bu nedenle kendi içerisinden başkan seçemediği de MHP kulislerinden yansıyanlar arasında. İşleyişe göre, istifadan sonraki 15 gün içerisinde Kocasinan ilçe yönetiminin ilk toplantısını yapıp, kendi içerisinden başkan seçmesi gerekiyor. Ancak yönetim günlerdir toplanmadı. Hal böyle olunca partinin ülke genelindeki ilk kongresini yapan Kocasinan ilçe teşkilatında seçilmiş yönetimin fesh edilmesi gündemde. Yani bundan sonraki süreçte fesh edilen yönetimin yerine atama ile görevlendirme yapılması muhtemel. Bu durumda kimin ilçe başkanı olarak görevlendirileceği ve yönetimde kimlerin görev alacağı merak konusu oldu.