Mezarlıkta 'karşılama' tepkisi sürüyor

CHP Kayseri İl Başkan Yardımcısı Avukat Niyazi Ünalmış'tan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın adaylığının açıklamasının ardından yapılan karşılamaya tepki. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haber bülteninde.

Mezarlıkta 'karşılama' tepkisi sürüyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın adaylığının açıklanmasının ardından Seyyid Burhaneddin Türbesi önünde yapılan karşılama töreni tartışmaları beraberinde getirdi. İyi Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel’in Büyükkılıç’a “Kendi ismini açıklattıktan sonra konfetilerler, davul zurna, meşalelerle mezarlıkta kendimi karşılatmayacağım.” göndermesinin ardından bir tepki de CHP İl Başkan Yardımcısı Avukat Niyazi Ünalmış’tan geldi. Ünalmış da kutsal değerlere vurgu yaparak, “Edep edep” ifadelerini kullandı. 

Mezarlıkta 'karşılama' tepkisi sürüyor

Ünalmış açıklamasında, “Kamuoyunca malum olduğu üzere AKP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç; Ankara’da yeniden adaylığı ilan edilip Kayseri’ye gelince Kayserimizin manevi değere sahip en önemli yerlerden birisi Seyyid Burhaneddin Türbesi’ne gelmiş ve burada vatandaşlar tarafından bir kutlama yapılmıştı. Kutlamada konfetiler patlatılıp ses düzenekleri kurulup nutuk atan konuşmalar yapılmıştı.  Seyid Burhaneddin Hazretleri’nin Türbesi, Kayseri’deki neredeyse herkesin bildiği, düğünlerde, mutlu günlerde gidilip dua edilen ve manevi olarak huzur ve destek alınan önemli bir yerdir. Kayseri’nin en büyük ve en eski mezarlıklarından birinin bulunduğu bu yerin özelliği gereği dua edilir,  vefat edenlere azami ölçüde saygı gösterilir, hatta yüksek sesle bile konuşulmaz.  AKP ve aveneleri için kutsal değerler, manevi alanlar sadece kendi menfaatlerine uygun kullanıldığında oradaki hassasiyetler dikkate alınmıyor. Eğer CHP ya da başka partili bir başkan ya da adayı bu şekilde bir kutlama ya da konuşma yapsaydı, ne dinsizlikleri kalırdı, ne imansızlıkları ne de kutsal değerlere saygısızlıkları… Ama kendileri yapınca inançlı insan oluyorlar, kutsal değerlere saygı gösteren, dindar, Müslüman oluyorlar. Biz de bu tutuma siyasal İslamın bir tezahürü diyoruz…” dedi.

Mezarlıkta 'karşılama' tepkisi sürüyor

‘Vali Bey de rahatsız olmuş’

Ünalmış açıklamasının devamında yapılan bu kutlamanın Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’i de rahatsız ettiğini iddia etti. Vali Çiçek’in Seyyid Burhaneddin Türbesi ile ilgili bir video paylaştığını ifade eden Ünalmış, videonun başlangıcının “Edep edep edep” diye başladığını vurguladı. 

Ünalmış açıklamalarını şöyle sürdürdü;  “Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve ananelerinin bu tutumu ve kutlamaları, Kayseri’deki AKP’liler de dahil olmak üzere birçok kimseyi rahatsız ettiği gibi Valisi Sayın Gökmen Çiçek’i de rahatsız etmiş olacak ki, kutlamalardan bir iki gün sonra Seyyid Burhaneddin Türbesi’nden bir video paylaştı. 

Videodaki türbe görevlisi sözlerine “Edep Edep Edep” diye başlıyor. Vali Bey, bu video ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Memduh Büyükkılıç’a çok ince bir mesaj göndermiş… 

Mezarlıkta 'karşılama' tepkisi sürüyor

‘Edep edep edep!’

Kayseri Valisi Sayın Gökmen Çiçek okumuş insan; ne diyecekti “Saygısızlar” mı diyecekti?  Anlarlar mı bilemem ama mesaj çok güzel ve Kayseri’nin sesi bir mesaj olmuş… Teşekkürler Sayın Valim!””