Metin'den, Ersoy'a teşekkür

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un soru önergesi yanıtlandı. Yanıtta Bünyan ilçesine dair detaylar da yer alırken Başkan Selahattin Metin'den, Milletvekili Ersoy'a teşekkür gecikmedi. Detaylar haberimizde.

Metin'den, Ersoy'a teşekkür
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, “Seçim bölgem Kayseri ilinde küresel ısınmanın sebep olduğu mevsim anormalliklerinin de etkisiyle son zamanlarda sık sık taşkınlar meydana gelebilmektedir. Çeşitli ilçe ve mahallelerde meydana gelen bu taşkınlar maddi ve manevi kayıplara yol açmaktadır.” ifadeleriyle geçtiğimiz ağustos ayında Tarım ve Orman Bakanı tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. 

Bakanlıktan, Milletvekili Ersoy’un sorularına yanıt geldi. Bakanlık tarafından verilen cevapta, Kayseri’de toplam 1 milyar 096 milyon 50 bin TL keşif bedelli 23 adet taşkın kontrol işi bulunduğunu ifade edildi. Ardından performans programında bulunanlardan 7 tanesi tamamlandığı, performans programında olmayanlardan 2 tanesi tamamlanmadığı ve 3 tanesinde çalışmalar devam ettiği aktarıldı. Yine verilen cevapta, Kayseri Bünyan Koyunabdal Kasabası Yerleşim Alanlarının Bahçe Deresi Taşkın Kontrolü, yatırım programında olup ihalesi yapıldığı ve projeleri hazırlandığı belirtildi. 

Ersoy’a verilen yanıtın ardından Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin, önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Metin, Ersoy’a teşekkür ederek, tüm mahallelerde gerekli tedbirlerin alınması gayretinde olacaklarını söyledi. Metin, “MHP Kayseri Milletvekilimiz Sayın Baki Ersoy’un girişimleri neticesinde, Tarım ve Orman Bakanlığından gelen cevaba göre; Bünyan Koyunabdal Kasabası yerleşim alanlarının bahçe deresi taşkın kontrolü işi yatırım kapsamına alınmış, ihalesi yapılmış ve projesi hazırlanmıştır. Sayın vekilimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.

Allah’ın izni ile Bünyanımızın tüm mahallelerinde taşkın ve sele karşı tüm önlemlerin alınması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” dedi.