Meteorolojiden kritik uyarı!

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu yayınladı. Detaylar Kayseri Olay'da...

Meteorolojiden kritik uyarı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne bağlı 7. Bölge Müdürlüğü, Kayseri ve çevresi için önümüzdeki 5 günlük hava tahmin raporunu yayınladı. Raporda, bölge genelinde yüksek seyreden hava sıcaklıklarına dikkat çekilerek vatandaşlara önemli uyarılarda bulunuldu.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların günün en sıcak saatleri olan 11:00 ile 16:00 arasında açık alanda bulunmamaları gerektiği vurgulandı. Yüksek sıcaklıkların sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken yetkililer, bu saatler arasında dışarıda bulunmanın ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

Yetkililer, sıcak hava dalgasının etkisiyle meydana gelebilecek sağlık sorunlarını en aza indirmek için vatandaşların tedbirli olmalarını ve belirtilen saatlerde mümkün olduğunca kapalı, serin ortamlarda kalmalarını tavsiye etti.

Kayseri ve çevresinde yaşayan vatandaşlar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı rapor doğrultusunda gerekli önlemleri alarak, sıcak hava dalgasının olumsuz etkilerinden korunmak için dikkatli olmalı.

Meteorolojiden kritik uyarı!