Meteorolojiden Kayseri'ye flaş uyarı!

Meteoroloji uyardı! Kayseri'de bugün hava nasıl olacak? Bizi nasıl bir hava bekliyor? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde...

Meteorolojiden Kayseri'ye flaş uyarı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de sonbahar aylarının gelmesiyle beraber hava sıcaklıkları hissedilir derecede düştü. Sabah ve akşam saatlerde serinliğin iyice kendini hissettirdiği bugünlerde işte ilimizde beklenen hava durumu; Kayseri Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; "Kayseri'de en yüksek sıcaklık 17 derece, en düşük sıcaklık ise 1 derece olacak. Rüzgar güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra fırtına ve kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), Kayseri ve Sivas çevrelerinde yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bölge genelinin  parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı bekleniyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyör.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; akşam saatlerinden sonra Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra fırtına ve kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), Kayseri ve Sivas çevrelerinde yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteorolojiden Kayseri'ye flaş uyarı!Meteorolojiden Kayseri'ye flaş uyarı!