Meteorolojiden Kayseri'ye 3 kritik uyarı! Dışarıya mümkünse çıkmayın!

Kayseri'de bugün hava nasıl olacak? Hava durumuna ait detayları Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü yayımladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Meteorolojiden Kayseri'ye 3 kritik uyarı! Dışarıya mümkünse çıkmayın!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tüm yurtta ve kentimizde sağanak yağışlı havalar devam ediyor. Hava sıcaklığı hissedilir derecede düşen bu günlerde Meteorolojiden alınan verilere göre bugün az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu, akşam saatlerinden itibaren toz taşınımı bekleniyor.

Sabah ve akşam saatlerde serinliğin iyice kendini hissettirdiği bugünlerde işte ilimizde beklenen hava durumu; Kayseri Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; Kayseri'de en yüksek sıcaklık 22 derece, en düşük sıcaklık ise 11 derece olacak.

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sivas'ın kuzeydoğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredeceği bekleniyor.Rüzgar güneyli yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli (40-70 km/sa), Kayseri ve Sivas çevrelerinde kısa süreli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde eseceği bekleniyor.

Toz Taşınım Uyarısı:  Bölge genelinde toz taşınımı hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Rüzgarın; güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat), Kayseri ve Sivas çevrelerinde kısa süreli fırtına (70-90km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Çatı uçması - Ulaşımda aksamalar - Ağaç veya direklerin devrilmesi - Soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeleri) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların Sivas'ın kuzeydoğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel-su baskını-yıldırım-yerel dolu yağışı-ani kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.   

Meteorolojiden Kayseri'ye 3 kritik uyarı! Dışarıya mümkünse çıkmayın!