Meteoroloji uyardı! Kuvvetli sağanak etkili olacak!

Kayseri'de bugün hava nasıl olacak? Hava durumuna ait detayları Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü yayımladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Meteoroloji uyardı! Kuvvetli sağanak etkili olacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yaz mevsimminin ilk ayı olan haziran ayında hava sıcaklığı nasıl olacak?  Yağışlı ve kuvvetli rüzgarlar devam edecek mi? Vatandaşların merak ettiği bu soruların cevabını Meteoroloji açıkladı.

Hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren artarak, hafta ortasına kadar 6 ile 10 derece mevsim normalleri üzerine çıkması bekleniyor. Kayseri'de sıcak havalar yerini sağanak yağışa bırakacak. Meteoroloji, 7 Haziran'a ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.

Meteorolojiden alınan verilere göre bugün Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Kayseri'de en yüksek sıcaklık 28 derece, en düşük sıcaklık ise 13 derece olması bekleniyor.

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyredeceği bekleniyor.Rüzgar kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların; Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, Su baskını, Yıldırım ve dolu yağışı, Ulaşımda aksamalar, Yağış öncesi ve anında ani kuvvetli rüzgar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji uyardı! Kuvvetli sağanak etkili olacak!