Meteoroloji Kayseri'yi uyardı! Şiddetli geliyor!

Kayseri'de bugün hava nasıl olacak? Hava durumuna ait detayları Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü yayımladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Meteoroloji Kayseri'yi uyardı! Şiddetli geliyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Kayseri  ve ilçelerinde hava sıcaklığı nasıl olacak?  Kavurucu sıcaklar devam edecek mi?  Vatandaşların merak ettiği bu soruların cevabını Meteoroloji açıkladı. Meteoroloji 10 Temmuz'a ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.

Meteorolojiden alınan verilere göre bugün Kayseri'de bugün parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı yağışlı geçmesi bekleniyor.  Kayseri'de en yüksek sıcaklık 31 derece, en düşük sıcaklık ise 17 derece olması bekleniyor. İlçelerde ise hava durumu genellikle parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. En düşük sıcaklık Erciyes K.M.'de 21°C, en yüksek sıcaklık ise Yeşilhisar'da 33°C olarak görülmektedir.

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Sivas'ın kuzeyi ile Yozgat'ın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı bekleniyor.

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.

Rüzgar

Rüzgar kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı:Yağışların; öğle saatlerinden sonra Sivas'ın kuzeyi (Merkez, Şarkışla, Zara, Doğanşar, Hafik, Koyulhisar, Suşehri, Yıldızeli, Akıncılar, Gemerek ve İmranlı ilçeleri) ile Yozgat'ın doğu (Aydıncık, Saraykent, Çayıralan, Sarıkaya, Kadışehri, Akdağmadeni, Çekerek ve Sorgun) ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji Kayseri'yi uyardı! Şiddetli geliyor!Meteoroloji Kayseri'yi uyardı! Şiddetli geliyor!