Mersin'de başlayacak, Kayseri'ye uğrayacak, Van'da bitecek!

Bu yıl 14. kez düzenlenen doğa, macera ve sporu tek yarışta toplamayı başaran TransAnatolia Rally Raid, bugün Mersin'de start alıyor. Rotasında Kayseri'de bulunan TransAnatolia Rally Raid Van'da son bulacak. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Mersin'de başlayacak, Kayseri'ye uğrayacak, Van'da bitecek!

Türkiye'nin güneyinden başlayıp doğusuna kadar bir rota sunan TransAnatolia Rally Raid'in startı Mersin'de veriliyor.  Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ile Antalya Off-Road Kulübü'nün katkıları ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) desteğiyle gerçekleştirilen TransAnatolia Rally Raid'de katılımcıları zorlu ve heyecan dolu bir rota bekliyor. 

Mersin'de başlayacak, Kayseri'ye uğrayacak, Van'da bitecek!
Doğa, macera ve sporu tek yarışta toplamayı başaran TransAnatolia Rally Raid, bu yıl 14. kez gerçekleştiriliyor. Mersin'de bu akşam saat 19.30'da start alacak TransAnatolia Rally Raid, Karaman, Konya, Niğde, Adana, Kayseri, Yozgat, Sivas, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis'ten geçip, 7 Eylül'de Van'da tamamlanacak. Bugüne kadar 27 farklı ülkeden binin üzerinde yarışmacının Türkiye'nin eşsiz coğrafyasında ağırlandığı TransAnatolia Rally Raid organizasyonuna 10 ülkeden yüzlerce yarışmacı katılıyor.

2 bin 200 kilometrelik yarış; motosiklet, 4x4 otomobil, SSV, Quad ve kamyonlar için rally ve raid olmak üzere iki ayrı kategoride yapılıyor. Rallide yarışmacılar zamana karşı yarışırken, Raid kategorisinde ise katılımcılar navigasyonla mücadele ediyor. Akdeniz Bölgesi'ndeki liman kenti Mersin'den başlayan organizasyonda sporcular, Türkiye'nin doğal, kültürel ve tarihi güzellikleriyle dolu bir yolculuğa çıkıyor.