Merak edilen soruya cevap verdi, '1 milyon metre kareyi nereye götürüyorsun?'

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, Kayseri'deki basın mensuplarıyla bir iftar yemeğinde bir araya geldi. Şirketin satış süreciyle ilgili merak edilen o soruyu da yanıtladı... Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Merak edilen soruya cevap verdi, '1 milyon metre kareyi nereye götürüyorsun?'

Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, Kayseri’deki basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi. İftarda 2023 yılı finansal rakamlarını ve şirketin satış süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan CEO Ertekin, merak edilen soruyu da yanıtladı.

İftar yemeğinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CEO Ertekin, merak edilen “Erciyes Anadolu Holding satıldığı zaman belki de makineleri alıp götürürler” sorusuna da cevap verdi.

Herkesin merak ettiği soruya cevap verdi, '1 milyon metre kareyi nereye götürüyorsun?'

CEO Ertekin, "Neyi götürüyorsun? Bir kafanı kaldır şu önüne bak. O gördüğün dörtte biri, arkana bak dörtte biri, sağına bak dörtte biri, soluna bak dörtte biri. Bir milyon metrekareyi nereye götürüyorsun? Bakın böyle yaparak benim en çok yaralandığım ve üzüldüğüm konu o. Siz bu binaların içindeki insanları hiçe sayıyorsunuz." diyerek şirketin Kayseri'den ayrılmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Ertekin, şehirlerin güzelleşip çirkinleşmesinin, içinde yaşayanlar ve yaşananlarla ilgili olduğunu, şirketin değerinin makinelerden veya binalardan değil, içinde çalışan insanlardan geldiğini vurgulayarak, "İstikbaldeki bir ustabaşının yetişmesi beş sene. Kayseri'de en yüksek maaşı veren, en iyi sosyal hakları veren grubuz. Herkes bizle mi çalışmak istiyor. Buna rağmen biz altı yüz kırk tane mavi yakalı pozisyonumuz açık ve dolduramıyoruz. Yani bu insanların gıpta ettikleri yüksek buldukları, çalışmak istedikleri holding, altı aydır altı yüz kırk tane mavi yakalı işçiyi alıp istihdamını tamamlayamıyor. Niye? Çünkü yapılan iş nitelikli bir iş. Yani burası Şampiyonlar Ligi" dedi.

Herkesin merak ettiği soruya cevap verdi, '1 milyon metre kareyi nereye götürüyorsun?'

CEO Ertekin, "Şimdi böyle bir ortamda siz bu fabrikaları aldınız bir kere taşıyamazsınız fiziki olarak. Bir milyon metrekare üretimi nereye taşıyorsunuz? Arabanın bagajına mı koyup götüreceksiniz? Bir makineyi bir yerden bir yere taşımak, bir fabrikanın bir iki hattını deplase etmek üç dört ay sürüyor" dedi. 

Ertekin, şirketin fiziki olarak taşınmasının mümkün olmadığını çalışanların birikim ve tecrübelerinin çok değerli olduğunu vurgulayarak, "Şu taşınacak fabrikalardan en küçüğünü, en büyüğünü değil, en küçüğünü bir gezelim, bir taşınma planı yapalım. Yani o fabrikaları nasıl taşırız? Bir karar verelim ama bunu yaparken de ne olur? Benim çalışma arkadaşlarıma, mesai arkadaşlarımı değersizleştirmeyin. Buraların kıymeti o makinelerden değil. Buraların kıymeti, bu binanın güzelliğinden değil. Buraların kıymeti orada çalışanlardan. Onların birikiminden, tecrübesinden geliyor o makineleri taşıyamazsınız. Taşıdığınız o parayı boşa verdiniz, yazık olur" dedi.