Menderes'ten Bahçeli'ye Develi…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısındaki 'Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür.' sözleri, 19 ilçenin il ilan edilmesini gündeme taşırken gözler 1960'da Merhum Başbakan Adnan Menderes'in il yapma sözü verdiği Develi'ye çevrilmesine neden oldu…

Menderes'ten Bahçeli'ye Develi…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür." sözleri üzerine Türkiye’de hangi 19 ilçenin il ilan edileceği konusunu gündeme taşıdı. Hangi ilçelerin il olacağı tartışılırken, kendisi de Develili olan Kayseri Çevre ve Şehircilik eski İl Müdürü Ali Rıza Baykan sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımla Develi’nin il olma hayallerini hatırlattı. Merhum Başbakan Adnan Menderes’in sözünü hatırlatan Baykan, “Ve daha sonra da verilen birçok söz… Hiçbiri gerçekleşmedi İnşallah bu kez Develi il olur” dedi. 

Menderes'ten Bahçeli'ye Develi…Menderes'ten Bahçeli'ye Develi…
Erciyes Vilayeti
Farklı kaynaklarda yer alan bilgilere göre; 1960 darbesi öncesinde Develi’den bir heyet Ankara’da Merhum Başbakan Adnan Menderesi ziyaret ederek, il olma taleplerini iletmiş; Menderes’te heyettekilere, “Develi il olmaya layık bir ilçemizdir. Develilere müjdeleyebilirsiniz, Develiyi 18. Sıraya koydum. Erciyes vilayeti olacak” demişti. Ancak 1960 Darbesi ile Merhum Başbakan Menderes idam edilmesiyle bu gerçekleşmemişti. 
Kanun teklifi verdiler
AK Parti’nin kurucuları arasında da yer alan Develili Salih Kapusuz, 1999 yılında ve CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da 2016 yılında TBMM Başkanlığı’na verdikleri kanun teklifleri ile Develi’nin il olmasını gündeme getirmişlerdi.