Melikgazi'de hangi mahallelerin adı değişti?

Melikgazi'de hangi mahallelerin adı değişti?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi Belediye Meclisi’nde mahalle sayısı 81'dan 58'e indirilmesine yönelik karar alındı. Bir süre önce gündeme gelen bu yöndeki talep, bazı mahallelerde tepkileri beraberinde getirmesi  ile birlikte İlçe Kaymakamlığı tarafından yeniden görüşülmek üzere Meclis’e gönderilmişti. Belediye Meclisi bu konuyu yeniden gündemine aldı ve karara bağladı. İmar, Hukuk, Çevre, Sağlık ve Eğitim Komisyonu da müşterek raporu hazırladı ve Melikgazi Kaymakamlığı’na gönderdi.

Peki hangi mahallelerin adı değişti? Hangi mahallelerin birleştirilmesi istendi? İşte kamuoyunun merak ettiği Melikgazi’de adları değişecek veya birleştirilecek mahalleler…

 Melikgazi Belediyesi sınırları içerisinde 81 mahalle bulunuyor, ancak belediye Meclisi mahalle sayısının 51’e düşürülmesi için çalışma yaptı. Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,

mahalle birleştirilmesinin, hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yapılması, koordinasyonun daha rahat sağlanması amacıyla yapıldığını açıkladı.

 Büyükkılıç: "Kamu hizmetlerinde birlik sağlamak; verilen hizmetin kalitesinin artırılmasını ve vatandaşlarımızın çağın gerektirdiği kalitede hizmet almasını sağlamak üzere bu tür bir düzenlemeye gidilmiştir. Çalışma sonucunda daha büyük mahalleler kurulacağı için daha büyük muhtarlıklar olacaktır. Bu çalışma ile Melikgazi "de oluşturulan mahallelerin nüfus ortalaması 6 bin 800 iken 9 bin 500 kişi olmuştur. Bazı mahallelerin 250'ye kadar düşmüş idi. Nüfuslu mahalleler bulunduğunu ve nüfusun az olması nedeniyle muhtarlar da kaliteli hizmet sunmak için gerekli altyapı yatırımlarını yapamamaktadırlar. Hiçbir mahallenin isminin kaybolmadığını, mahallelerden kaldırılan isimlerin zaten oradaki camide, okula, bulvar ile caddeye veya başka bir tarihi eserde yaşatılacaktır" dedi.

 

Melikgazi Meclisi’nde bu yöndeki karar, AK Partili ve MHP’li Meclis üyelerinin yer aldığı toplantıda oy birliği ile alındı. Bir süre önce de İmar, Hukuk, Çevre, Sağlık ve Eğitim Komisyonu  müşterek raporu hazırlandı ve Melikgazi Kaymakamlığı’na gönderildi.

Kaymakamlığın bu hafta içinde “olumlu görüş” belirteceği kararı, Belediyeye göndermesi bekleniyor. Alınan bu kararın İçişleri Bakanlığı’nın da “oluru” ile diğer resmi sürecin de işlemsiyle  önünüzdeki il yerel seçimde  de uygulanması bekleniyor. Yani yakın zamanda yapılacak ilk yerel seçimde Melikgazi’de mahalle yapısı değişecek ve muhtar sayısı da 58’e düşecek.

Haber: Cafer ZENGİN

 

 

 

 

Peki, hangi mahallelerin adı değişecek ve hangi mahalleler hangi isim altında toplanacak?

İşte kamuoyunun merakla beklediği Melikgazi’de değişimin yaşanacağı o mahalleler;

 

İnecik, Eğribucak:Eğribucak

Aydınlıkevler, Çorakçılar: Aydınlıkevler

Gülük, Kemeraltı, K. Mustafa: Gülük

Cumhuriyet, Camiikebir, Kiçikapı: Cumhuriyet

Hunat, Seyitgazi:Hunat

Tacettinveli, Şehit Nazımbey, Caferbey: Tacettinveli

Battalgazi, Karacaoğlu, Küçükali:Battalgazi

Esenyurt, Nurihas: Esenyurt

Hisarcık, İ. Tennuri, Hisarcık Erciyes, Hisarcık: Hisarcık

Kıranardı Fatih, Kıranardı Cumhuriyet: Kıranardı

Alparslan , Melikgazi: Alparslan

Yıldırım Beyazıt, Yeni Mahalle: Yıldırım Beyazıt

Germir, Konaklar: Germir

Mimarsinan Dere, Mimarsinan Kayapul: Mimarsinan

Mimarsinan Fatih:Fatih

Mimarsinan Bahçelievler: Bahçelievler

Mimarsinan Demokrasi: Demokrasi

Gesi Cumhuriyet: İldem Cumhuriyet

Gesi Bağpınar: Bağpınar

Gesi Güney, Gesi Kuzey, Gesi Bahçeli: Gesi

Gesi Güzelköy: Güzelköy

Gesi Kayabağ: Kayabağ

Gürpınar Yeşil, Gürpınar Pınar: Gürpınar

B. Bürüngüz Yavuz, B. Bürüngüz Fatih: Büyükbürüngüz