Melikgazi Belediyesinde 'Risk Analizi ve Yönetimleri Eğitimi' verildi

Melikgazi Belediyesinde 'Risk Analizi ve Yönetimleri Eğitimi' verildi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesinin muhtemel risklerinin belirlenmesi amacıyla Oran Kalkınma Ajansı 2017 Teknik Destek Programı kapsamında finanse edilen ‘Risk Analizi ve Yönetimleri’ konulu eğitim ve danışmanlık programının gerçekleştirildiğini söyledi.

Başkan yardımcıları ve Birim Müdürlerinin katıldığı eğitim toplantısına, Maliye Bakanlığı Uzmanı Salim Demirhan konuşmacı olarak katıldı. Demirhan, “Eğitim tüm gün olmak üzere, 8 iş günü olarak planlanmaktadır. Bu sayede daha detaylı çalışılacaktır. Büyük risk unsuru taşıyan 14 adet müdürlükte uygulamalı olarak risk analizleri hazırlanarak hem ilgili müdürlüklerin personelleri, hem de strateji geliştirme birimi sorumluları uygulamalı olarak bu çalışmaları öğrenecekler” dedi.

Alınacak eğitim ve danışmanlık faaliyeti ile Melikgazi Belediyesinin kapasitesini artırıcı, İş sağlığı ve güvenliği, Kamu iç kontrol eylem planları ve risk değerlendirilmesi; TSE ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesinin temelini oluşturacağını belirten Başkan Büyükkılıç, “Eğitim ve Danışmanlık hizmetleri faaliyeti, Mali Hizmetler Müdürlüğü Strateji Geliştirme Birimimizin hazırlamış olduğu proje doğrultusunda Orta Anadolu Kalkınma Ajansının yüzde100 finansal desteği ile karşılanmaktadır.10 gün sürecek eğitimin; 2 gününün eğitim, 8 günün de danışmanlık hizmeti şeklinde gerçekleşecek” diye konuştu.

"Amacımız riskleri en aza indirgemek"
Melikgazi Belediyesinin her alanda kendini yenileme anlayışı içerisinde eğitimi çok önemseyen bir yaklaşım sergilediğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Risk analizinin yapılması amacıyla belediyemizde bir çalışma yapılacak. Birim Müdürlerimiz şeflerimiz ilgili birimdeki yetkilerimiz tarafından riskli durumlarımız analiz edilecek. Amacımız riskleri en aza indirgemek. Daha konforlu, daha disiplinli bir Melikgazi olmak için bu çalışmaları yapıyoruz. Melikgazi’nin ismine yakışır bir duruma gelmek için ileriye doğru yönelelim istiyoruz.”