Melikgazi Belediyesinde evlilik öncesi eğitim semineri verildi

Melikgazi Belediyesinde evlilik öncesi eğitim semineri verildi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi Meslek Edindirme Kursları (MELMEK)’nda görev yapan öğretmenler ve öğrencilere yönelik olarak “Evlilik Öncesi Eğitim” semineri verildi.

Evlilik öncesi seminerlerinin verimli sonuçlar sağladığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç “Türk toplumu açısından ailenin önemini vurgulamak için Anayasamızın 41.maddesi "Aile toplumun temelidir" ifadesi kullanılmaktadır.Melikgazi Belediyesi olarak belirli aralıklarla ve talep olduğunda her semtte bilgilendirici ve bilinçlendirici seminerler düzenliyoruz. Bu Evlilik Öncesi Eğitim seminerine yoğun ilgi gösterilmektedir. Danişmentgazi Sosyal ve Spor Tesislerinde evlilik öncesi eğitim hakkında Psikolog Betül Bacıoğlu tarafından önce anlatım, sonrası ise soru cevap şeklinde seminer verildi. Seminere katılanlara aile içi iletişim, evlilik çatışması, aile hukuku, eşler arası mal hukuku, aile içi şiddet ve aile sağlığı konularında detaylı bilgiler verilerek bilgilendirildi ve bilinçlendirildi.”dedi.

Özellikle kadına şiddetin ve boşanma olaylarının gündün güne artış gösterdiği bir ortamda bu seminerlerin katılımcılara büyük faydalar sağladığını belirten Psikolog Betül Bacıoğlu, bir toplumun temel taşının aile olduğunu, bu açıdan evlilik birlikteliğine büyük önem verdiklerini, özellikle hanımların mutlaka bu seminerlere katılmaları gerektiğini ifade etti.