Melikgazi Belediyesi'nden sanayicilere 'reklam' şoku!

Melikgazi Belediyesi OSB'deki ve Nakliyeciler Sitesi'nde TIR'ların fotoğrafını çekerek, reklam cezası kesmesi sanayicilerin tepkisine neden oldu. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Melikgazi Belediyesi'nden sanayicilere 'reklam' şoku!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi Belediyesi’nin uygulaması sanayicilerin tepkisine neden oldu. Melikgazi Belediyesi Zabıta ekipleri OSB’de ve Nakliyeciler Sitesi’nde sokak aralarındaki TIR’ların fotoğraflarını çekerek, söz konusu firmalara reklam geliri adı altında ceza kesti. Şu ana kadar 23 firmaya benzer şekilde ceza kesildiğini belirten sanayiciler, konuyla ilgili olarak Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ile görüşerek sorunun giderilmesini talep etti. Gülsoy’un konuyla ilgili olarak Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile görüşmesi beklenirken, sanayiciler cezaların iptal edilmemesi durumunda toplu olarak kanuni yoldan haklarını arayacakları ifade ediliyor. 

Melikgazi Belediyesi'nden sanayicilere 'reklam' şoku!
Belediyeler, Ticari Araçlarda Reklam Bulundurulması Hakkında Yönetmelik çerçevesinde, üzerinde reklam sayılabilecek materyaller bulunduran araçlara ceza uygulayabiliyor. Firmaların bu nedenle üzerinde reklam mahiyetindeki materyalleri paylaşabilmesi için Ticari araç reklam izin belgesi alması gerekiyor.