Melikgazi Beğendik'i bakın kim, kaç liraya satın aldı?

Melikgazi Beğendik'in, banka tarafından yapılan ihalesi sonrasında sahibi belli oldu.

Melikgazi Beğendik'i bakın kim, kaç liraya satın aldı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin köklü market zinciri Beğendik’in iflas etmesi ve faaliyetlerini sonlandırmasının ardından Beğendik’a ait market yerlerinin geleceği merak konusu oldu. Daha önce Beğendik’in faaliyet gösterdiği yerlerin tabelaları değişti ve farklı marketlerin tabelaları asıldı. Bu kapsamda özellikle şehrin en işlek caddelerinden Sivas Caddesi üzerinde bulunan ve “Melikgazi Beğendik” olarak bilinen binanın geleceği de merak konusuydu.
BANKA TARAFINDAN İHALE YAPILDI
Bu konuda dikkat çeken bir gelişme yaşandı. 6.500 metrekare toplam alana sahip olduğu belirtilen Melikgazi Beğendik’in, banka tarafından yapılan ihalesi sonrasında sahibi belli oldu. 
Aynı zamanda Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Bekir Çizmeli, Melikgazi Beğendik binasının yeni sahibi oldu. 11 Ağustos'ta gerçekleşen ihaleye Şehzade, Global Harita gibi firmalar da katıldı. İhaleye toplamda 9 firma katılırken, Kayseri Tanzim sahibi Ahmet Çizmeli ihalede 19 Milyon TL ile en fazla teklifi vererek, daha önce kiraladığı binanın bu kez sahibi oldu. 
"KAYSERİ TANZİM" ADIYLA SEKTÖRE GİRDİ
1932 yılından bugüne Kayseri'de et sektöründe faaliyet gösteren Çizmeli ailesinin temsilcilerinden Bekir Çizmeli, kendi sektörünün önde gelen isimlerinden biriyken bir süre önce Marketçilik sektörüne adım attı. Çizmeli markasıyla et ve et ürünleri üreten Bekir Çizmeli, önce Sivas Caddesi güzergahında Mimarsinan köprülü kavşağı yakınlarında bulunan eski Atlas Halı fabrikası binasında Kayseri Tanzim markasıyla market açtı. Çizmeli Kayseri Tanzim ile başarılı bir başlangıç yaptığı marketçilik sektöründe şimdi de büyüme hamlelerini başlattı. Melikgazi Beğendik binası üzerine bir süre önce “Yeni yüzümüzle çok yakında buradayız” yazısı asılmıştı.