Meğer MHP'nin MYK'sına bir Kayserili daha girmiş!

MHP'nin, Merkez Yönetim Kurulu'na Milletvekili İsmail Özdemir'in yanı sıra bir Kayserili daha girmiş. İşte o isim...

Meğer MHP'nin MYK'sına bir Kayserili daha girmiş!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber : Cafer ZENGİN - MHP'nin bir süre önce yapılan kurultayında MYK'ya Kayseri'den Milletvekili İsmail Özdemir'in yanı sıra bir Kayserili'nin daha girdiği ortaya çıktı. 
Prof Dr Fevzi Altuntaş da partinin Ankara'da yapılan 13. Olağan Kurultayında Merkez Yönetim Kuruluna (MYK) girdi. Tomarza, Söğütlü olan Altuntaş uzun süre Kayseri Erciyes Üniversitesi Hematoloji bölümünde görev yaptı. Altuntaş, Dünya Aferez Birliği Başkanlığı görevini de yürütüyor. 

PER'DEN TEBRİK! 

Altuntaş'a, başarılar dileyen Kayseri Tabip Odası eski Başkanı Prof Dr Hüseyin Per, ‘13. MHP Büyük Kurultayında MYK üyeliğine seçilen dostum arkadaşım Dünya Aferez Birliği Başkanı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi, Trans &Apher Science Dergisi Editörü, hemşehrimiz Prof Dr Fevzi Altuntaş'a hayırlı olsun. Tebrik ediyorum.’ ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş kimdir? 

İç Hastalıkları/Hematoloji Profesörü. 2000 ve 2004 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri'nde ‘Memorial Sloan-Kettering’ Kanser Merkezi ve ‘Teksas Üniversitesi, Southwestern Tıp Fakültesi'nde hematoloji, kemik iliği nakli, transfüzyon tıbbı ve aferez eğitimleri aldı. Ayrıca kısa süreli olarak İspanya, İngiltere, Fransa, Almanya ve Amerika’da hematoloji, kök hücre nakli, hematolojik kanserler, akım sitometri ve moleküler genetik eğitimleri aldı.
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ABD/Hematoloji Bilimdalı öğretim üyesi ve Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hematoloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu ve Kök Hücre Nakli Merkezi Direktörüdür.
2016 yılı itibarı ile Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği yapmaktadır.
Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hematoloji Eğitim Kliniği, Terapötik Aferez Merkezi, Moleküler Genetik Merkezi ve Kök Hücre Nakli Merkezi kuruculuğunu yaptı.
Kurucusu olduğu klinik; yılda 100'ün üzerinde otolog, allojenik, akraba dışı, kordon kanı ve haploidentik kök hücre nakilleri yapmakta ve 9 yılı aşkın bir sürede 1000'in üzerinde nakil işlemi yapılmıştır. Ayrıca, Avrupa Kan ve Kemik İliği Nakli (EBMT) ve Uluslararası Kan ve Kemik İliği Nakli Dernekleri (IBMTR) üyesidir.
Kısa süre içerisinde yaptığı çalışmalarla Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kök Hücre Nakli Merkezini, Türkiye’nin en çok nakil yapan ilk merkezinden biri yapmayı başaran Altuntaş; Türkiye’de kamuda Kök Hücre Nakil Merkezleri'nin yaygınlaşmasında öncü oldu. Bu alanda gerekli eğitimlerin verilmesinde önemli katkıları oldu. Ülkemizde birçok il/bölgede kemik iliği nakil merkezlerinin açılmasına ve sorumlularının eğitimine katkı sağladı.
Uluslararası birçok ülkeden öğretim üyesinin hematoloji ve kemik iliği nakli konusunda deneyim kazanmasını ve daha sonra kendi ülkelerinde Kemik İliği Nakil Merkezleri'nin açılmasına, hematoloji klinikleri ve aferez ünitelerini geliştirmelerine katkı sağladı. Özbekistan Hematoloji Enstitüsü bünyesinde Kemik iliği nakli merkezi, Moleküler genetik merkezi, aferez merkezi ve akım sitometri laboratuarının açılmasına koordinatörlük yaptı. O coğrafyada ve ülkede bir ilk olarak Özbek bilimadamları ile birlikte kemik iliği nakilleri yapılmaya ve hematolojik kanserler tedavi edilmeye başlandı.
Türkiye’de Aferez biliminin gelişmesi ve kurumsallaşmasında önemli roller aldı. Türkiye’de Aferez eğitimi ve sertifikasyonları konusunda başarılı çalışmalara imza atan ekipte önemli görevler üstlendi. Davet üzerine 2012 Dünya kongresi ve ardından da 2014 Amerikan Aferez Kongresinde ülkemizdeki başarılı uygulamaları meslektaşları ile paylaştı.
Türk Hematoloji Derneği (2002) ‘Genç Araştırıcı’ ödülü, Türk Hematoloji Derneği (2003) ‘En İyi Klinik Çalışma’ ödülü, Ulusal Kanser Kongresi (2003) ‘Kanser Araştırması Üçüncülük’ ödülü, Türk Hematoloji Derneği (2007) ‘en iyi Türkçe poster’ ödülü, Kan Merkezleri ve Transfüzyon Derneği (2007) ‘En İyi Çalışma’ ödülü, Hemaferez Derneği (2009) ‘Bilim Teşvik Ödülü’, Türk Hematoloji Derneği, kemik iliği nakli ve kök hücre tedavileri kongresi (2010) ‘İkincilik Ödülü’, Aferez Derneği (2010, 2013) klinik çalışma ödülleri ‘İkincilik Ödülü’, Türkiye Kemik İliği Transplantasyon Vakfı (TKİTV) (2014) kemik iliği nakli en iyi çalışma ‘birincilik ödülü’ ve ‘ikincilik ödülü’ layık görüldü.
Sağlık Bakanlığı kök hücre nakli alanındaki çalışmaları nedeniyle (2010) ‘Yılın Hekimi’ ödülüne layık görüldü.
Kök hücre nakli alanında yaptığı ulusal ve uluslararası çalışmalar nedeniyle T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Takdirname’ ile ödüllendirildi.
Türk Aferez Derneği ve Türk aferez bilimine ulusal ve uluslararası düzeyde sağladığı katkıları, ulusal düzeyde kök hücre nakli ve aferez merkezlerinin yaygınlaşmasına olan katkıları nedeniyle Türk Aferez Derneği (2015) ve Hematoloji Eğitim ve Araştırma Derneği (2019) tarafından ‘Yaşam Boyu Onur Ödüllerine’, Deneysel Hematoloji Derneği (2016) ve Nadir Hematolojik Hastalıklar Derneği (2018) tarafından ‘Üstün Hizmet Ödüllerine’ layık görüldü.
Türk Aferez Derneği IV. Başkanı, Hematolojik Onkoloji Derneği Kurucu Başkanı, Kan ve Kemik İliği Nakli Derneği Kurucu Başkanı, Lösemili Hastalar Sağlık Eğitim ve Araştırma Derneği Kurucu Başkanı (LÖSEMA), Hematolojik Nadir Hastalıklar Derneği Kurucu Başkanlığı gibi bir çok sivil toplum kuruluşunda kuruculuk ve başkanlık yaptı.
Uluslararası akreditasyon kuruluşu JACIE Müfettişi, XIV. Dünya Aferez Kongresi Genel Sekreteri, Amerika Aferez Derneği (ASFA) uluslararası komite üyesi, Elsevier grubuna ait uluslararası saygın bir dergi olan ‘Transfusion and Apheresis Science’ editörü, Uluslararası Özbekistan-Türkiye Hematoloji Kongre Başkanlığı gibi bir çok uluslararası kuruluşta ve organizasyonda aktif görevler aldı.
Sağlık Bakanlığı ‘Kemik İliği Nakli’, ‘Terapötik Aferez’ Bilim Kurulu, Hematoloji Müfredatı Komisyonu ve ‘Tıpta Uzmanlık Kurulu’ Hematoloji çalışma grubu üyelikleri ve TKHK Hematoloji ve Kemik İliği Nakli Türkiye koordinatörlüğü görevleri yaptı.
Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı şehir hastaneleri projeleri, T.C. Başbakanlık TİKA-Özbekistan Ulusal Hematoloji Enstitüsü Kemik İliği Nakil Merkezi Projesi ve Kırgızistan Bişkek Türk-Kırgız Dostluk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Projesi çalışmalarında koordinatör olarak görev aldı.
XIV. Dünya Kongresi Genel Sekreterliği ve XVII. Dünya Kongresi Başkanlığı yaptı. Ulusal çok sayıda Kongre Sekreterliği ve Başkanlığı yaptı. Ulusal ve uluslararası 100’ün üzerinde kongre, sempozyum, çalıştay ve seminerde konuşmacı olarak yer aldı. İlk olarak Türkçe konuşan ülkelere yönelik ‘Ortak Dil Akademi’ programlarını düzenledi ve başkanlık yaptı. Yine bir ilk olarak uluslararası katılımlı Özbekistan-Türkiye Hematoloji Günleri Başkanlığını yaptı. Akraba topluluklara yönelik bu program geleneksel olarak yapılmaya devam etmektedir.
Kemik iliği nakli ‘klinik, kök hücre laboratuarı ve kök hücre toplama/aferez’ alanlarında kemik iliği nakli merkezlerini akredite eden uluslararası akreditasyon kuruluşu JACIE (The Joint Accreditation Committee-ISCT & EBMT) Müfettişi. JACIE denetimlerinde gözlemci ve müfettiş olarak görev aldı.
Şimdiye kadar Amerikan Aferez Derneği (ASFA) uluslararası komite üyeliğine seçilen ilk Türk bilim insanı. Amerikan Aferez Derneği kongresine konuşmacı olarak davet edilen ilk Türk Bilim insanı.
Uluslararası birçok dergide hakemlik yapmakta. Transfusion, J Clin Apher, Trans & Apher Science, Bone Marrow Transplantation, Trans Med & Hemotherapy, Clinical and Applied Thrombosis/Hemostasis‏, BMC Infec Disease, J Postgrad Med, Turkish J Hematol ve diğer SCI/SCI-E kapsamında bazı uluslararası dergilerde hakemlik yapmakta. International Journal of Hematology Research, The Open Tissue Engineering and Regenerative Medicine Journal, Acta Oncologica Tursica, International Journal of Hematology Research ve dergilerinde ‘Editorial Board’ üyeliği yapmaktadır.
TUBİTAK BİDEB Danışma Kurulu Üyeliği yapmaktadır. Çok sayıda TUBİTAK araştırma projelerinde panelistlik, moderatörlük yaptı.
Dr. Altuntaş bir ilk olarak Elsevier yayın grubuna ait uluslararası saygın bir dergi olan ‘Transfusion and Apheresis Science’ editörlüğünü yapmaktadır.
Başkanlığı döneminde, ekibiyle birlikte Dünyada transfüzyon, aferez, kök hücre alanında en saygın dergilerden biri olan Science Citation Index (SCI) kapsamında olan Elsevier yayın grubuna ait ‘Transfusion & Apheresis Science’ dergisini Türk Aferez Derneği resmi yayın organı olmasını sağladı. Bu yabancı bir yayın evinin SCI kapsamında bir dergisinin yayınını bir Türk grubuna emanet ettiği bir ilktir.
İç Hastalıkları, Hematoloji, Transfüzyon ve Kök Hücre Nakli alanında birçok tezi yönetti. Mesleki özel ilgi alan kök hücre nakli, lösemi, lenfoma, myeloma ve aferezdir. Uzun yıllardır kan kanserleri, lenf bezi kanserleri, kemik iliği kanserleri, kemik iliği yetmezlikleri ve anemili hastaların tedavilerini üstlendi. Ayrıca bu alanlarda önemli araştırmalarda imza attı. 50 civarında uluslararası Faz II/III Klinik Araştırmada sorumlu araştırmacı/koordinatör olarak görev aldı. Ayrıca ülkemizde bir ilk olarak Faz-I Klinik Araştırmaları'nda sorumlu araştırmacı olarak görev aldı.
Yöneticilik/Başhekimliğinde Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Akademik Kapsamlı Kanser Merkezi Projesi bağlamında psikoonkoloji merkezi, onkolojik rehabilitasyon merkezi, klinik eczacılık ve ilaç danışma birimi, onkolojik sosyal hizmet merkezi, onkolojik uğraş terapi merkezi, geleneksel ve tamamlayıcı tıp merkezi, palyatif bakım merkezi, manevi bakım merkezi, klinik araştırmalar merkezi, kanser hasta okulu, onkoloji hemşireliği, iyi klinik uygulamalar merkezi, multidisipliner çalışma grubu gibi uygulamaları hayata geçirdi. Türkiye'nin kanser alanına spesifik ilk Faz-I İlaç Araştırmaları Merkezi'ni kurdu. Böylelikle kanser tedavisinden yönetimine geçişde önemli roller üstlendi.
Bugüne kadar 150 civarı uluslararası SCI/SCI-E kapsamı dergide, 50 üzerinde ulusal indeksli dergilerde makale ve ulusal/uluslararası 600 üzerinde bilimsel tebliği yayınlandı. 50 civarı kitap ve kitap bölümü yazdı. Makalelerine 2400 üzerinde atıf yapıldı. Elde ettiği H indeksi ‘Google Scholar’ 24, ‘Scopus’ 18, ‘Web Of Science’ 17 ve ‘i10 indeksi’ 43 ve Google Akademik Linkleri 1620’dir.
Dr. Altuntaş ulusal ve uluslararası hematoloji, kök hücre ve aferez alanında yaptığı çalışmalar sonucu olarak 2016 yılında Paris/Fransa’da yapılan seçimle Merkezi Toronto/Kanada olan ‘World Apheresis Association (Dünya Aferez Birliği)’ seçilmiş Başkanı oldu. Böyle uluslararası üst düzey göreve seçilen ilk Türk bilim insanlarından biri.