Meclis Üyeleri neden 'sözü bizleri bağlamaz!' dedi

Cumhuriyet Halk Partisi'nde İl Başkanı Zeki Özkan'ın görevden alınmasının ardından partiden istifa eden Talas Belediye Meclis Üyelerinden, Halil Gültekin ve Memduh Bektemir, 'Bir meclis üyesinin 4 boş oy kullanıldı sözü bizleri bağlamaz.' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Meclis Üyeleri neden 'sözü bizleri bağlamaz!' dedi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi’nde İl Başkanı Zeki Özkan’ın görevden alınmasına tepki gösteren bazı Meclis üyeleri düzenledikleri basın toplantısı ile parti üyeliğinden istifa ettiklerini açıklamıştı. Sonrasında bazı üyeler istifa kararından vazgeçerken, istifa eden meclis üyeleri CHP’de genel başkanın değiştiği kongre sonrasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret ederek, yeniden parti rozetlerini takmıştı.

Meclis Üyeleri neden 'Sözü bizleri bağlamaz!' dedi

Yeniden rozet Talas Belediyesi Meclis üyelerinden Halil Gültekin ve Memduh Bektemir, sosyal medyadan bir açıklama yaparak, kendileriyle ilgili iddialara yanıt verdi. İlçe Başkanlığı’nın henüz partiye kabullerinin gerçekleşmediğini, habere konu olan komisyon seçimleriyle ilgili kendilerine hiçbir bilgilendirilmenin yapılmadığını belirten Meclis Üyeleri, kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirterek, şu açıklamayı yaptı: 
“Kayseri’de bir yerel gazetede yer alan köşe yazısında ne yazık ki yine geleneksel şekilde olayların çarpıtılarak, taraflı bir şekilde kamuoyuna aktarıldığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Söz konusu belediye meclis toplantısındaki oylama konusunda kamuoyuna doğru bilgiyi aktarmak amacıyla bu açıklamaya gerek duyulmuştur.
Bizler CHP Talas Belediye Meclis Üyeleri olarak görev yaparken bir önceki dönem il başkanımızın önceki dönem genel merkez kararıyla, kongre süreci devam ederken görevden alınmasına karşı çıktık.
Bu uygulamanın doğru olmadığını beyan ettik. Atanan Kayyum il başkanının ortaya koyduğu adaletsizliklere ve bunun yanında Kayseri’nin delege açısından en büyük ilçesi konumundaki Melikgazi’de seçim yaptırılmamasına yönelik tepkimizi ortaya koyduk. Sadece seçim kazanmak koltuk sağlamlaştırmak için yapılan bu hukuksuzluğa göz yummadık.
Ortaya konan adaletsiz uygulamalara, parti kültürümüze aykırı olan sürece yönelik tepkimizi ortaya koymak ve Kayseri’de yaşanan bu ve diğer benzer uygulamalara dikkat çekmek üzere yıllardır, hak, hukuk, adalet mücadelesi verdiğimiz, partimizden üzülerek istifa ettik istifa etmeyenlerimizde bu yaşananların yanlış olduğunu açıkça dile getirdiler.
Partimizden istifa ederken de bir yere gitmeyeceğimizi, değişime yönelik mücadeleden geri durmayacağımızı ve bu uğurda da var gücümüzle çalışacağımızı kamuoyuyla her fırsatta paylaştık. 
Yaşanan değişimin ardından bizler de Sayın Genel Başkanımız Özgür ÖZEL’in, çağrısı üzerine partimize yeniden üye olma kararı verdik.
Parti rozetlerimiz de genel başkanımızın makamında bizzat Genel Başkanımız Sayın Özgür ÖZEL tarafından takılmıştır.
Genel Başkanımız rozet takmakla da kalmayıp aynı gün bütün sosyal medya (Facebook, Twitter ve instagram) hesaplarımdandan paylaşım yaparak bizleri onurlandırmıştır.
Bizler de bu gelişmeyle birlikte Ankara’dan gelir gelmez, parti üyeliği için ikamet ettiğimiz Talas İlçe Başkanlığımıza müracaat ettik.
Ancak, üzülerek belirtmek isteriz ki, sayın genel başkanımızın bizzat rozet takıp üyeliğimizi Türkiye ye duyururken hala bu süreç içerisinde ilçe Başkanlığımızdan tarafımıza üyelik sürecimizle ilgili herhangi bir bilgilendirme yapılmamış ve üyelik işlemlerimizi sonuçlandırmamıştır.
Bunun yanında yine ilçe başkanlığımız belediye meclis gündemi ile ilgili de bizleri arayıp, gündemle alakalı herhangi bir görüş, bilgi ya da grup kararı almamıştır.  Bu konuda bir karar alınmışsa da bizlere bilgi verilmemiştir. 
Talas Belediye Meclisi’nde yeni yılın ilk toplantısında yapılan komisyon üyelikleri seçimi sürecinde de bizlere Grup Başkanı tarafından herhangi bir bilgi verilmemiş, seçimlerde aday olunup olunmayacağı konusunda ya da partinin ortaya koyacağı tutum konusunda da yine herhangi bir görüşme, bilgilendirme yapılmamıştır. 
Bir meclis üyesinin 4 boş oy kullanıldı sözü bizleri bağlamaz.
Belediye meclisinde kullanılan oylar gizli oylamadır.
Ancak Kayseri’de yerel bir gazetede yer alan bir yazıda bizlerle ve yaşanan süreçle ilgili aslı astarı olmayan, yalan yanlış bilgilerle kamuoyu yanıltılmıştır. 
Bizim açımızdan üzücü ve düşündürücü olan bu haberi yapan gazetecinin partimiz üyesi ve kurultay delegesi olmasıdır.
Haberi yapan gazetecinin sayın genel başkanının bizzat rozet taktığı bizlerin üyeliklerinin neden bu zamana kadar sonuçlandırılmadığını sorgulamak yerine yapmış olduğu Tv programlarında genel başkanımızı eşleştiren programlar yapmasıdır.
Kamuoyunda oluşturulmak istenen yanlış algıları ortadan kaldırmak ve sadece gerçekleri kamuoyuna aktarmak amacıyla bu açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.   Adalet için, hak için, özgürlük için, bütün baskılara rağmen ülkemiz ve şehrimiz için, çocukların güzel yarınları için mücadele veren, doğrular uğruna yolundan sapmadan yol yürüyen herkesi saygıyla selamlıyoruz.”