Maraş sallandı Kayseri de hissetti

Kayseri'nin çevre illerinden deprem haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak Kahramanmaraş'ta yaşanan sarsıntı Kayseri'den de hissedildi.

Maraş sallandı Kayseri de hissetti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Deprem ülkesi olan Türkiye’de vatandaşların endişeleri sürüyor. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisinden henüz kurtulamamışken, son günlerde 4 ve üstünde depremler yaşanıyor. 

Maraş sallandı Kayseri de hissetti

Geçtiğimiz hafta içinde Malatya’da 5.9 büyüklüğünde bir deprem yaşanmış, onun paniği atlatılamamışken Sivas on dakika arayla 4.7 ve 4.2 büyüklüğünde sallanmıştı. Son olarak ise Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD depremin derinliğini 10.53 kilometre olarak geçti.

Maraş sallandı Kayseri de hissetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin ardından olumsuz herhangi bir durum olmadığını söyledi. Bakan Yerlikaya, "Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına hemen başladı. An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır." ifadelerini kullandı.

Maraş sallandı Kayseri de hissetti

Diğer yandan komşu illerde yaşanan depremlerin hepsi Kayseri’den de hissedildi. 6 Şubat depreminden etkilenen illerden birisi olan ve sürpriz bir fay hattını da içinde bulunduran kentte vatandaşlar tedirgin olmaya başladı. Uzmanlar henüz korkulacak bir şey olmadığını söylerken, depreme hazırlıklı olmak gerektiğinin de altını çizdi.