'MAİL İŞARETİNİ KASAPTAKİ ET ZANNEDEN VEKİLLER VARDI'

'MAİL İŞARETİNİ KASAPTAKİ ET ZANNEDEN VEKİLLER VARDI'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İnternet medyasının tanıdık isimlerinden Hadi Özışık, bir dönem internet medyası ile ilgili yasanın konuşulduğu alt komisyonda yaşadıklarını paylaşarak, “Bir dönem mail adresindeki ‘@’ işaretini kasaptaki et zanneden milletvekilleri vardı. Bunu yaşadım. Oradan buraya geldik” dedi.

 

 

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Kayseri İl Müdürlüğü ile Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile "İnternet Medyası Paneli" alanın önemli isimlerini öğrencilerle bir araya getirdi.

İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, Ensonhaber Medya Grup Başkanı Serkan Kalemciler, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan ve Timeturk Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek'in katıldığı panelin moderatörlüğünü Başbakanlık Basın Yayın ve enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya yürüttü. Panelin ilk konuşması Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır yaptı. Daha sonra Kayseri Valisi Orhan Düzgün konuşma yaptı. Vali Düzgün’e, panele katılım ve desteklerinden dolayı İletişim Fakültesi adına Genel Müdür Murat Karakaya tarafından plaket verildi.

Konuşmaların ardından Genel Müdür Murat Karakaya moderatörlüğünde panel başladı. Karakaya’ın konuşmasının ardından panelin ilk konuşması Hadi Özışık yaptı. İnternet medyası ile ilgili olarak 2005 yılının birinci gününden itibaren çığlık atmaya başladığını ifade eden Özışık, “Ben sorumlu gazeteciyim ve sorumlu gazeteci olarak görev yapmak istiyoruz dedik” ifadelerinde bulundu.

 

 Hadi Özışık, konuşmasını şöyle devam ettirdi: “İnternet medyası ile ilgili çıkartılması düşünülen yasa meclis adalet komisyonuna kadar geldi. Bu yasa 3-4 tane basından sorumlu devlet bakanını değiştirdi. Kimse bu işe girmedi. Binali Yıldırım yapmak istedi. Basından sorumlu bakan olmadığı için Beşir Atalay’ın engeline takıldı. Bir komisyon kuruldu. Adalet komisyonunda, sonrasında bir alt komisyonu kuralım dediklerinde “eyvah” dedim. Neden. Bizim yasamız sanırım 2007 yılında alt komisyona gitti. Alt komisyondaki milletvekilleri beni aradı. Bu milletvekilimiz beni arayınca bende kendisine yasa ile ilgili bir şeyler paylaşmak istediğimizi ilettim. Mail adresini istedim. Biraz düşündü. “Ben size döneyim mi?” dedi. Bende sadece mail adresi vereceksiniz, telefon numarası gibi mail adresi vereceksiniz diye söyledim. “İşte ben bu meledi bilmiyorum” dedi. “Asistanımla görüşeyim ondan sonra” dedi. Eyvah dedim. Çünkü mail adresini kullanmayan, bilmeyen, anında mail adresini vermeyen bir milletvekili internet medyasının alt komisyonuna dahil olmuş. Şunu söyleyeyim hiç şaşırmayın. Çok mesafe aldık. Bir dönem bazı milletvekillerine mail adresini verirsen  dediğimde ‘@’  işaretini kasaptaki eti zanneden milletvekilleri vardı. Bunu yaşadım. Oradan buraya geldik.”  “İnternet cahillerini deşifre etmeyi severim. İnternet cahili önemlidir. Artık kalmalardır” diyen Özışık, “Sorunlarımızın başında internet medyası yasası geliyor. Bülent Arınç verdiği 3 yıl önceki sözü. İstanbul’daki panelde dedi ki; “İstanbul’da söz verip Ankara’ya gidip sözünü unutan politikacılardan olmayacağım.” Bülent bey, Bursa milletvekili olduğunda orada bir dernek var. Orada da açıklama yapılıyor. Müjdeler geliyordu. Bülent bey son olarak bu olayın sıkıntılı olduğunu söyledi. Adımlar atılıyor. Burada işi bilen, işin ehli olan kişiler bu işi çıkarmaya çalışıyor. İşi bilmeyenler işe çomak sokmak isteyenler var.” şeklinde konuştu. Diğer panelistler, konuşmalarını yaptıktan sonra katılımcı olan iletişim fakültesi öğrencilerinin sorularına cevap verdiler.