Mahkemenin kararı sonrası Bakan bu duruma ne diyecek?

Kayseri'de tartışmaları beraberinde getiren ve kamunun zarara uğratıldığı iddiasıyla yargıya da taşınan Havaalanı taksi ihalesi ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Mahkemenin kararı sonrası Bakan bu duruma ne diyecek?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de 24 Ocak 2019 tarihinde yapılan ve sadece S.S. 1 Nolu Havaalanı Taksi Kooperatifi'nin girdiği ihale, bazı tartışmaları beraberinde getirmişti. S.S Erkilet Taksiciler Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi üyeleri, yeterli koşul da rekabet ortamı sağlanmadığı ve kurumun zarar uğratıldığı gerekçesiyle mahkemeye başvurmuştu. 
MAHKEME “BELİRSİZLİK” DOĞAR DEDİ VE BAŞVURUYU HAKLI BULDU!
Taksi davasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ankara 7’nci İdare Mahkemesi,  Erkilet Taksiciler Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi’nin başvurusunu haklı bulduğu ifade edildi.  Mahkeme, söz konusu kararın “belirsizlik” doğuracağını ifade ederek, yeniden ihaleye çıkılması yönünde oy birliği ile karar verdi. Birlik Üyeleri adına konuşan Nejmettin Karaoğlan, mahkemenin dava konusu işlemin iptal edilmesi yönünde kendi lehlerine karar verdiğini belirtti.
BAKAN: “KATILIMIN AZ OLMASININ SEBEBİ İSE İHALENİN USULÜ DEĞİL” DEMİŞTİ
Yaşanan bu gelişme akıllara Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu getirdi. Konunun  geçtiğimiz yıl Meclis’e taşınmasının ardından Karaismailoğlu, söz konusu ihaleyle ilgili olarak, ihalenin mevcut ihale şartlarına göre yapıldığını söylemişti. 
Karaismailoğlu, ihaleye katılımın az olmasına yönelik eleştirilere de yanıt vererek, “Katılımın az olmasının sebebi ise ihalenin usulü değil UKOME tarafından sınırlı sayıda taksi plakası verilmesinden kaynaklanmaktadır" demişti.  
Bakan Karaismailoğlu, “Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından işletilen tüm havalimanlarında kiraya verilen taksi hizmetleri ihaleleri, mevcut ihale şartları doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Kayseri Havalimanı taksi hizmetleri ihalesi de, 24.01.2019 tarihinde açık ihale usulü ile yapılmış olup, ihale ilan metni hem DHMİ Genel Müdürlüğünün internet sitesinde hem de yerel yazılı medyada ilan edilmek suretiyle duyurulmuştur." şeklinde konuştu. 
ÖRNEK GÖSTERİLEN DENİZLİ'DEKİ İHALE... 
Bakan, Denizli'de iptal edilen ve Kayseri' de bazı çevreler de örnek gösterilen taksi ihalesiyle ilgili de, "Denizli Çardak Havalimanı taksi hizmetleri ihalesi de aynı usul ve şartname ile yapılmış olup kazanan firma, sözleşmesinin feshini talep etmiş ve talebi doğrultusunda sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiştir." dedi.