Mahkemelik oldular! İlk duruşma bugün...

Perinçek, Tümtürk'ten şikayetçi oldu. Tümtürk de Perinçek'en şikayetçi...iki arasındaki tartışmalar ve söylemler mahkemeye taşındı.

Mahkemelik oldular! İlk duruşma bugün...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN - Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e hakaret ettiği iddiasıyla iki ayrı davada hakim karşısına çıkacak.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e sosyal medya ve basın açıklamaları yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla şikayet edilen Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde 18 ve 19 Şubat tarihlerinde görülecek olan davalarda hakim karşısına çıkacak. 
Yaptığı açıklama ve paylaşımlar Perinçek’i kızdırdı
Petinçek, Tümtürk’ün 2018 yılında Saraçhane parkında yaptığı basın açıklaması ve aynı zamanda verdiği röportajın yanı sıra 2019 yılında Twitter hesabından yaptığı paylaşımlardan şikayetçi oldu. Perinçek, Tümtürk’ün yaptığı açıklamalarla kendisine hakaret ettiği ve rencide edip, küçük düşürmeye çalıştığını savundu. 
 Tümtürk’ten Çağlayan çağrısı
Diğer yandan sosyal medya hesabından açıklama yapan Tümtürk ise “Doğu Türkistanlıları Perinçek’in iftiraları ve Çin’in kumpasına kurban etmeyeceğiz. Çin ve Periçek yalanlarla Çin’in suçluların iadesine zemin hazırlıyor. Buna müsaade etmeyeceğiz. Tüm dostlarımızı yarın saat 10’da İstanbul Çağlayan adliyesinde bekliyoruz” çağrısı yaptı.
Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk de bir süre önce Perinçek hakkında  Doğu Türkistanlı Müslümanlara terörist dediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Tümtürk, “Türkiye Çin’den özür dilesin dediği için Perinçek’e vatan haini demiştim. Bu gerekçeyle beni mahkemeye vermiş. Bende kendisi hakkında ‘30.000 Doğu Türkistanlı Mehmetçiğe kurşun şıktı’ diyerek, Türk milletiyle Doğu Türkistanlılar arasına fitne tohumu ekmek ve Türkiye ile Çin arasındaki suçluların iadesi anlaşmasına zemin hazırlamakta olduğu için suç duyurusunda bulunarak, Mahkemeye verdim. Uygurların Çin’e iadesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.