Mağdurların umudu Özhaseki

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin 'Çete' olarak yorumladığı kooperatif yönetimlerinin mağdur ettiği binlerce vatandaş umudunu bakana bağladı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Mağdurların umudu Özhaseki
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’deki bazı konut yapı kooperatifleri, genel kurullarında karar alarak, kesin maliyetin belirlenmesinin ardından ortaya çıkan borcu ödeyen üyelerine tapularını vermişti. Birçok kooperatif üyesi tapularını bu şekilde alırken, yıllar sonra karşılarına çıkan binlerce liralık borçlla şoka uğradı. Seslerini duyurmak için Konut Yapı Kooperatifi Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adı altında bir araya gelen mağdurlar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin sorunu çözmesini bekliyor. Bakan Özhaseki’nin konuya hakim olduğunu ifade eden Konut Yapı Kooperatifi Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamza Korkmaz, “Sayın Bakan, daha önce yaptığı bir konuşmada bu art niyetli kişilerin çete olduğunu söyleyerek, doğru bir tespit yapmıştı. Şimdi Sayın Bakanımızdan bu çetelere karşı yanımızda olmasını bekliyoruz” dedi. 

Mağdurların umudu Özhaseki
Art niyetli kooperatif yönetimlerinin kooperatifi feshetmeyerek bunu bir gelir kapısı haline dönüştürdüğünü ifade eden Korkmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Biz bu konuyu dönemin Kayseri Milletvekili Sayın Çetin Arık vasıtası ile TBMM’ne kadar taşıdık. Sağ olsun Sayın Çetin Arık, bizlerin Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşmesine de vesile oldu. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Özhaseki de o günlerde bu çetelere karşı yanımızda yer alacağının sözünü verdi. Sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla da bir kanun değişikliğine gidildi. Ancak bu değişiklik Anayasa Mahkemesi’nden geri döndü. Şimdi binlerce aile tedirgin, bazı kooperatifler icra yolu ile vatandaşları evlerinden atmaya çalışıyor. Sayın Bakanımız tüm bu konuları biliyor. Bizin kendisinden istediğimiz, kanun zaten hazır, sadece Kayseri ibaresinin kaldırılarak, düzenlemenin yeniden TBMM’ye getirilmesidir. Biz o günler de ‘Bu fakir fukara insanlar sahipsiz değil. Biz sonuna kadar onların arkasında olacağız, sorunlarını da çözeceğiz. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın…’ diyerek bize sahip çıkan Sayın bakanımızdan ve milletvekillerimizden bu konuya el atmalarını ve bir an önce değişikliği yapmalarını bekliyoruz” diye konuştu. 

Mağdurların umudu Özhaseki