Listede Kayseri yok Bursa, Aksaray, Afyonkarahisar ve Aydın'dan 17 ürün var!

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yaptığı anlaşılan firmaların listesini yayımlamaya devam ediyor. Kayseri'den hiçbir firmanın yer almadığı 23 Ekim 2024 tarihli listede Bursa, Aksaray, Afyonkarahisar ve Aydın'dan 14 ürün yer aldı. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Listede Kayseri yok Bursa, Aksaray, Afyonkarahisar ve Aydın'dan 17 ürün var!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yaparak, tüketicileri aldatan firmaların listesini yayımlamaya devam ediyor. 23 Ekim 2024 tarihli listede Kayseri’den hiçbir marka bulunmazken Bursa, Aksaray, Afyonkarahisar ve Aydın firmalarının yer aldığı listede 17 ürün kamuoyuna duyuruldu. 

Listede ağırlıklı olarak zeytinyağına tohum yağı karıştıran firmalar yer alırken; Afyonkarahisar’da piliç sucuk imalatı yapan Atılgan Et Ürünleri firmasının ürettiği piliç sucukta mekanik ayrıştırılmış kanatlı eti tespit edildiği ifade ediliyor. Aksaray firmasının ürettiği ışıl işlem görmüş et sucuğuna ise sakatat (Dil) katılmış. 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit ve tağşiş yaparak, tüketicileri aldatan firmaları ifşa ettiği listede zeytinyağı firmalarının ağırlıklı olduğu görülüyor. Zeytinyağı üreticileri farklı yağlar karıştırarak ürettikleri yağı zeytinyağı olarak satışa sunmuşlar.