Lisans tamamlamak isteyenler dikkat! Son 2 gün

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) lisans tamamlama programlarına kayıt işlemleri konusunda uyardı. 8-10 Ekim 2024 tarihleri arasında kayıt yapılabilecek. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Lisans tamamlamak isteyenler dikkat! Son 2 gün
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ)  2024 sağlık alanında lisans tamamlama programlarına yönelik olarak uyardı. Lisans tamamlama programlarına yerleşen adaylara yönelik olarak yapılan uyarıda 8-10 Ekim 2024 tarihleri arasında tüm adayların https://www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden elektronik kayıt yaptırabilecekleri ifade edildi.

İnternet üzerinden kayıt yapılacak

Elektronik kayıt yaptıramayan adayların kayıtları 8-15 Ekim 2024 tarihleri arasında Erciyes Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemine https://obisis.erciyes.edu.tr/ giriş yaparak 'şifremi bilmiyorum' sekmesinden şifre oluşturup 'yeni kayıt' sekmesinden kayıt yapmaları gerekiyor. 

Lisans tamamlamak isteyenler dikkat! Son 2 gün

Kayıt sildirme neden gerekiyor?

İnternet üzerinden elektronik kayıt yaptıran öğrencilerin ayrıca belge teslim etmelerine gerek olmadığı belirtildi. Başka bir yükseköğretim kurumunda kaydı bulunan öğrencilerin aynı anda eş düzey iki programda, ön lisans-ön lisans veya lisans-lisans kaydı bulunamayacağı için Üniversiteye kayıt yaptırmak üzere başvuruda bulunan adayların kaydının bulunduğu yükseköğretim kurumundan kaydını sildirmesi gerekiyor. Uyarıda, bu konuda  'Açıköğretim ve uzaktan öğretim programları ise hariç' ifadesi kullanıldı. 

Lisans tamamlamak isteyenler dikkat! Son 2 gün

15 gün süre verildi

Sağlık Lisans Tamamlama İle Erciyes Üniversitesine kayıt yaptıran öğrencilerin sadece yerleştiği sınava esas olan ön lisans programı öğrenimi sırasında alınan dersler üzerinden intibak işlemlerı yapılacak. Üniversiteye kayıt yaptıran öğrenciler, daha önce yükseköğretim kurumlarında başarmış oldukları dersler için en geç Güz Döneminin başlamasını takip eden iki hafta içerisinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına giderek intibak işlemini başlatması gerekiyor. İntibak işlemi kayıt işleminden sonra 1 kere yapıldığından bu işlemi yaptırmayan öğrenciler intibak haklarından vaz geçmiş sayılacak. İntibak işlemini başlatan öğrenciler ÖBİSİS üzerinden sadece yerleştiği sınava esas olan ön lisans öğrenimine ait ders bilgilerini ve notlarını sisteme girdikten sonra not durum belgelerini ve ders içeriklerini intibak komisyonlarına şahsen teslim etmek zorunda.