Liposuction Hakkında Merak Ettikleriniz

Liposuction yöntemi sistemik bir sağlık sorunu olmayanlar, hamileler ve yeni doğum yapmış kişiler dışında hemen herkese uygulanabiliyor.

Liposuction Hakkında Merak Ettikleriniz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Obezite türü kilo problemleri olmamakla birlikte bölgesel zayıflama yöntemleri ile giderilmesi mümkün olmayan yağlanmalarda, fazla olan yağ dokusu liposuction yöntemiyle uzaklaştırılıyor ve vücuda daha iyi bir şekil kazandırılması sağlanıyor. Özellikle kalça, karın, diz, basen ve bel gibi inatçı yağlanmaların ve bölgesel fazlalıkların görüldüğü bölgelerde liposuction uygulaması kullanılıyor. Liposuction uygulamasında yağ dokuları, farklı yöntemlerin kullanılmasıyla akışkan hale getiriliyor. 1-2 mm’lik kesiler içerisinden, 2-3 mm’lik ince ve uzun kanüller aracılığıyla vakumlanıp uzaklaştırılarak uygulanıyor. 

Tüm cerrahi uygulamalarda olduğu gibi liposuction uygulamasında da öncelikle uzman görüşü alınması gerekiyor. Liposuction uygulaması zayıflama yöntemi değildir, sadece bölgesel incelmeyi ve vücut hatlarını daha düzgün bir hale getirmeyi sağlayabiliyor. Bölgesel dirençli yağlanmalar dışında kilo problemi olanların öncelikle kontrollü bir diyet ve spor programı uygulayarak fazla kilolarından kurtulmaları gerekiyor. Ardından diyet ve sporla uzaklaşmayan inatçı yağ fazlalıkları için liposuction yöntemine başvurulması çok daha doğru bir karar oluyor. 

Liposuction yöntemi; sistemik bir sağlık sorunu olmayanlar, hamileler ve yeni doğum yapmış kişiler dışında hemen herkese uygulanabiliyor. Bunun yanı sıra diyabet, kalp hastalığı ve benzeri sistemik sağlık problemleri olan kişilere uygulama yapılmadan önce bazı testlerin uygulanması ve risk oluşturabilecek durumlar tespit edildiği takdirde gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Kişinin yaşı, liposuction uygulanmasında bir engel olmamakla birlikte deri elastikiyeti yaşla birlikte kaybolabildiği için ileri yaştaki bazı hastalara uygulanmama durumu söz konusu olabiliyor. 

Liposuction İstanbul ve diğer illerimizde oldukça popüler uygulamalardan biri olsa da liposuction uygulamasının yapılmış olması, daha sonra yeniden kilo alınmayacağı anlamına gelmiyor. Operasyondan sonra yeniden kilo alımının önlenebilmesi için; yaşam şekline, sağlıklı beslenmeye ve egzersiz yapmaya özen gösterilmesi gerekiyor. Eğer kişi sıklıkla kilo alıp veriyorsa liposuction uygulaması pek başarılı olamayabiliyor.  Bölgesel yağ fazlalıklarının yanı sıra kişide deri sarkmaları da varsa, liposuction yoluyla deri sarkmalarının toplanması söz konusu olmuyor. Aynı şekilde doğum yapan kadınlarda sıklıkla karşılaşılan karın duvarı sarkmaları da liposuction uygulaması ile düzeltilemiyor.  Liposuction uygulaması, genel anestezi altında uygulandığından hastanın herhangi bir acı ya da ağrı hissetmesi söz konusu olmuyor. Çok küçük bölgelerde yağ alma işlemi gerçekleştirilecek olduğunda lokal anestezi uygulaması da gündeme gelebiliyor. 

Cildinizi Doğal PRP Tedavisi İle Yenileyin

PRP İstanbul ve diğer metropollerimizde giderek daha fazla kişi tarafından tercih edilen uygulamalar arasında yer alıyor. Yılların izlerinin cilde yansımaya başlamasıyla birlikte cildin gençlik yıllarındaki parlaklığının kazanılmasına yönelik anti-aging uygulamalarına başvuranların sayısı artıyor. PRP tedavisi de cildin kalitesinin artırılmasında kullanılan en etkili yöntemlerden biri olarak kabul ediliyor. PRP tedavisi dekolte bölgesinde, kollarda, boyun ve yüz bölgesinde diğer bir deyişle yenilenmenin gerçekleşebileceği bölgelerin tamamında uygulanabiliyor. PRP tedavisi özellikle uzun etkili olması nedeniyle ön plana çıkıyor. Cilt yenilenmesini sağlayan ve etkileri uzun süre hissedilen tedavi aynı zamanda güvenilirliği ve kolay uygulanması nedeniyle de popülerliğini artırmaya devam ediyor. PRP tedavisinde hastanın kendi kanı kullanılıyor ve hiçbir suni yöntem uygulanmıyor. PRP uygulaması için kişiden 8 - 20 cc kadar kan alınıyor. Özel bir tüpte santrifüj ve filtreleme işleminde geçiriliyor. Ardından bileşenlerine ayrıştırılıyor. Elde edilen PRP; pıhtı hücrelerinin, büyüme faktörlerinin, kolajen oluşumunun çoğalmasını sağlamak ve buna bağlı olarak cildi yenilemek için derinin alt dokuların enjekte ediliyor. Böylece kırışıklık ve akne izleri gibi cilt problemlerinin büyük ölçüde giderilmesi ve cildin yenilenmesi sağlanıyor. Kırışıklıklarda, yara izlerinde, sarkmalarda, sivilcelerde ve leke oluşumlarında kullanılan PRP, cildin doğal yöntemlerle gençleştirilebilmesini sağlıyor. Tedavinin uygulanacağı kişiden alınan kandan çeşitli yöntemlerin uygulanmasıyla plazma elde ediliyor. Ve bu plazma cildin sorunlu bölgelerine küçük iğneler aracılığıyla uygulanıyor. PRP’nin etkisi birkaç seansın ardından görülmeye başlıyor ve sorunlu bölgelerdeki yenilenme süreci etkisini gösteriyor. 

PRP uygulamasından sonraki dün kişinin sıcak duş almamaya ve güneşten koruyucu kremler kullanmaya özen göstermesi gerekiyor. Doğal bir tedavi yöntemi olan PRP, kişinin günlük yaşantısı açısından herhangi bir engel teşkil etmiyor. Kişiye özel bir tedavi olması nedeniyle komplikasyon riski son derece düşük oluyor. PRP tedavisi sayesinde; yaşlanma sonucu oluşan kırışıklıklar düzeltilebiliyor, derideki çöküntüler azaltılıyor, cildin daha parlak ve esnek bir görünüme kavuşması sağlanıyor. Lazer türü uygulamaların ardından derinin yapılanma sürecinin hızlandırılmasında da PRP tedavisinden yararlanılabiliyor. Ayrıca derideki iyileşmeyen yara ve çatlak gibi durumların iyileştirilebilmesi için de PRP tedavisine başvurulabiliyor. PRP tedavisi saç dökülmelerinde diğer tedavilere yardımcı olmak için de tercih edilebiliyor. Medikal estetikte kullanılan yöntemler arasında özel bir yere sahip olan PRP bunun dışında ağrı tedavilerinde de kullanılabiliyor.

PRP seansı yaklaşık 30 - 45 dakika aralığında sürüyor. PRP tedavisinin kaç seans olarak uygulanacağı kişinin ihtiyacına göre hasta özelinde belirleniyor. Siz de hızlı bir şekilde uygulanan ve güvenilir bir tedavi yöntemi olan PRP hakkında bilgi edinmek ve uygulama yaptırmak istiyorsanız Op. Dr. Evren İşçi Kliniği ile iletişime geçebilirsiniz.