Lezzetli günler başladı: 1 ton mantı dağıtılacak

Kayseri Büyükşehir Beledyise tarafından düzenlenen Gastronomi Günleri başladı. Etkinlikler kapsamında 1 ton Kayseri mantısı dağıtılacak… Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Lezzetli günler başladı: 1 ton mantı dağıtılacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Gastronomi günleri düzenlenen törenle başladı. Resmi açılışı yapılmayan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ndeki ilk etkinlik olan Gastronomi Günleri’nin açılış törene Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Bayar Özsoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, MHP İl Başkanı Seyit Demirezen, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Lezzetli günleri başladı: 1 ton mantı dağıtılacak

Türkiye’de Gastronomi konusunda önde gelen ünlü şefler Cüneyt Asan, Murat Bozok ve Harun Reşit Dönmez’in selamlamaların ardından kürsüye gelen Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Ömer Gülsoy, "Kayseri Ticaret Odası olarak coğrafi işaret tescilli ürünün, hem kırsal kalkınma hem de ülke ekonomisine sağladığı katkıların farkındalığı ile coğrafi işaret tescili başvuru çalışmalarına gereken önemi gösterdik. Bu çalışmalar kapsamında, Odamız tarafından 13 yeni coğrafi işaret tescil başvurusu gerçekleştirdik.
Aynı zamanda mevcut tescilli ürünlerimiz mantı, pastırma ve sucuğun ulusalda tescil içeriklerini de yeniledik. Yeni başvurularımız kapsamında; Kayseri Yağlaması, Kayseri Katmeri, Kayseri Tandır Böreği, Kayseri Kurşun Aşı, Kayseri Nevzinesi, Kayseri Yağ Mantısı, Kayseri Tepsi Mantısı, Kayseri Fırın Ağzı Kebabı, Kayseri Gül Baklavası, Kayseri Çemeni olmak üzere 10 adet yöresel lezzetimiz için de coğrafi işaret tescilini daha şehrimize kazandırdık. Oda olarak toplam coğrafi işaretli ürün sayımızı 13’e çıkardık. Hayırlı olsun diyoruz. Ayrıca; Kayseri Sucuk İçi ve Kayseri Börek Aşı için de tescil başvurumuzu gerçekleştirdik. Bunlarda değerlendirme aşamasında bulunuyor. Yöresel ürünlerimizin tescil işlemleri için başvuru çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aldığımız bu coğrafi işaret tescilleriyle kültürümüze ve yerelimize sahip çıkıyoruz. Üstelik dünya coğrafi işaretli ürünlerin tüketimi yönünde bir ivme kazanıyor" dedi.
Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa da konuşmasında Kayseri’nin turizm açısından zengin bir şehir olduğunu belirterek, “Türkiye’miz doğudan batıya, kuzeyden güneye bütün unsurlarıyla zengindir. Özellikle Kayseri’miz de turizm açısından kayak turizmi, kış turizmi ve gastronomi turizmi kişi başına harcaması en yüksek olan turizmler yer alıyor" dedi. 

Lezzetli günleri başladı: 1 ton mantı dağıtılacak

“Kayseri bir ticaret ve sanayi şehri olarak bilinir ama bunun yanında da 6 bin yıllık geçmişiyle çıkan tabletlerle de gördüğümüz kadarıyla gastronominin de çeşitlilik anlamında Asurlular, Hitiler zamanından beri adeta merkezi olduğu göstermektedir” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin tatlarının bir başka olduğunu söyledi. 

Lezzetli günleri başladı: 1 ton mantı dağıtılacak
Dünyada iki çeşit mutfağın olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Şaban Çopuroğlu, “Kayseri mutfağı ve diğerleri. Kayseri mutfağını tatmayan diğer mutfakları tatmış sayılmaz” dedi. 

1 Ton Kayseri Mantısı Dağıtılacak
Ünlü şefler, yerel işletmeciler, kadın kooperatifleri, akademisyenler, paneller, söyleşiler, atölyeler, çocuk etkinlikleri, yarışmalar, yöresel lezzetler, tanıtımlar, ikramlar, gastroshowlar, sportif etkinlikler ve sürpriz konukların yer alacağı ve 3 gün sürecek olan Gastronomi Günleri’nde 1 ton Kayseri mantısı dağıtılacak.