"Kursağından yetim hakkı geçenin iflah olduğu görülmez"

&quotKursağından yetim hakkı geçenin iflah olduğu görülmez"
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, geleneksel hale gelen iftar programında yetimlerle buluştu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde  yetimlere yönelik iftar programı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'inev sahipliği yaptığı iftara, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Kayseri Milletvekilli Taner Yıldız, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İlçe Belediye Başkanları ve Kayseri'de yaşayan yetim çocuklar katıldı. Başkan Mustafa Çelik eşi İkbal Çelik ile birlikte masaları tek tek gezerek çocuklarla yakından ilgilendi. Başkan Çelik, iftarda yaptığı konuşmada, yetimlere sahip çıkacaklarını ifade ederek, “Buradan açıkça ifade ediyorum ki, bizim anlayışımızda yetim hakkı yenilmez, yedirilmez. Kursağından yetim hakkı geçenin de iflah olduğu görülmez. Allah bu anlayışımızı, bu düşüncemizi bizlerden almasın” dedi. Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş da  organizasyon nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e teşekkür ederek, yaklaşan Ramazan Bayramı’nın acıların sona ermesine vesile olmasını dilediler. Vali Süleyman Kamçı da konuşmasında Türk milletinin yoksula, mağdura her zaman gönlünü açan bir millet olduğunu belirtti. İftara eşi Neşe Özhaseki ile birlikte katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de bir toplumun kalkınmışlığının oradaki çocukların mutluluğu ile belli olabileceğini dile getirdi.

Özhaseki, "Hele hele o ülkenin yetimleri varsa ve yüzleri gülüyorsa o toplum medeni, gelişmiş ve kalkınmış bir toplumdur. Müslüman ülkelerde ne yazık ki kan ve gözyaşı var. Birçok çocuk yetim durumda. Rabbimden dileğimiz bu kötülüklerin son bulması. Türkiye olarak kendi değerlerimizi taşıyan insanlara ışık saçmaya devam etmek istiyoruz" diye konuştu. İftardan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Seyyid Burhaneddin Türbesi’ne geçerek,  iftar açan vatandaşlarla sohbet ettiler.