Kurbanlık fiyatlarını canlı yayında açıkladı! İşte merak edilenler...

Kurban bayramının yaklaşması ile kurbanlık fiyatlarının açıklanması büyük bir merakla bekleniyordu. Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış OlayTürk Tv'de katıldığı 'Yüz Yüze' programında 2021 yılı kurbanlık hayvan fiyatlarını ilk kez açıkladı. Başkan Bağlamış, küçükbaş hayvan hisse fiyatlarının bin 500 lira ile 2 bin 500 lira arasında değiştiğini büyükbaş hayvan hisselerinin ise 2 bin 500 lira ile 3 bin 500 lira arasında değiştiğini açıkladı.

Kurbanlık fiyatlarını canlı yayında açıkladı! İşte merak edilenler...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kilogram fiyatlarını da açıklayan Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış "Büyükbaş için canlı kilogram erkek hayvan olursa 30 lira düve dediğimiz hayvan olursa 29 lira inek dediğimiz hayvan olursa 28 lira. Küçükbaş erkekte ise 35 lira canlı kilogramı, koyun olursa 30 lira kilogramı. Hisse olarak baz aldığımızda küçükbaş bin 500 ila 2 bin 500 TL aralığında. Bu sene bin 500 liraya da kurbanlık var ama iyi bir kurbanlık almak isterse vatandaşlarımız küçükbaş fiyatlarımız 2 bin 500 liraya kadar çıkıyor. Büyükbaşta bu yıl 2 bin 500 lira ile 3 bin 500 lira aralığında fiyatlar" diye konuştu.
Kurban kesim fiyatlarına da değinen Bağlamış fiyatların geçen yıl ile aynı olduğunu dile getirerek "Kesim fiyatları ise geçen yıl ile aynı küçükbaş hayvanı kesip 4 veya 8 parçaya ayırdıklarında kasaplar 150 lira hizmet bedeli alacaklar. Bir büyükbaş hayvanı kesip parçalara ayırmak için 750 lira toplam üretim için fiyat alacaklar" dedi.