Kültürel miras taşlarına hayran kaldılar!

Kilim Dokuma Sanatçısı Fatma Alkış'ın dokuduğu 'Sarız İlçesi Kilimlerinden Motifler' sergisi düzenlenen törenle açıldı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kültürel miras taşlarına hayran kaldılar!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kilim Dokuma Sanatçısı Fatma Alkış’ın dokuduğu “Sarız İlçesi Kilimlerinden Motifler” sergisinin açılış yapıldı. Açılışa Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Sarız Kaymakamı Kerem Albayrak ve Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu ve davetliler katıldı. 

Kültürel miras taşlarına hayran kaldılar!

Sergiyi gezen protokolün kilim motiflerine beğenerek hayran kalması ise obektiflere yansıdı. Kilim motiflerinin her birinin derin tarihi köklere sahip kültürel miraslar olduğunu dile getiren CHP Kayseri Milletvekili Genç; "Güzel Sarız'ımızın tarihi ve kültürel zenginliklerini bir kez daha yaşadık. Bu sergi, ilçemizin ekonomisine ve turizmine büyük katkılar sağlayacaktır. Her bir kilim motifi, tarihin derinliklerinden bugüne uzanan birer kültürel miras taşıdır. Bu değerli çalışmada emeği geçen herkese gönülden teşekkür ederiz." dedi.

Kültürel miras taşlarına hayran kaldılar!