Kulak çöpü kullananlara uyarı! Tehlike var

Kulak temizleme çöpü kullanıyorsanız dikkat! Bu konuda uzmanlardan uyarı geldi. Peki hangi tehlikeyle karşı karşıya kalabilirsiniz? Okuyunca sizi de şaşırtacak tehlikenin detayları Kayseri haber bülteninde.

Kulak çöpü kullananlara uyarı! Tehlike var
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kulak temizleme çöpündeki tehlikeye dikkat çekildi. Uzmanlar bu konuda vatandaşları uyardı. Peki, hangi tehlikeler söz konusu. Öncelikle kulak çöpü kullananlar enfeksiyon tehlikesi ile karşı karşıya. Uzmanlar, ayrıca bazı durumlarda kulak çöpünün dikkatsiz kullanımı veya temizlenmesi esnasında yaşanabilecek olumsuzluklara da dikkat çekti.

Kulak çöpü kullananlara uyarı! Tehlike var

Kulak zarında delikler karşınıza çıkabilir

Konuyla ilgili olarak Kayseri'de faaliyet gösteren Melikgazi Hastanesi'nden yapılan uyarıda, 'Bazı durumlarda dikkatsiz kullanılırsa veya temizlerken yanınızdan biri geçerken kolunuza çarptığında bu kulak çöpü kontrolsüz bir basınçla kulak zarınıza baskı yapması sonucu kulak zarında delikler de karşımıza çıkabilir. Dış kulak yolu, ince bir cilt yapısına sahiptir ve temizlerken bu ciltte küçük sıyrıklara yol açıldığı takdirde bakterilerin yerleşmesi kolaylaşır' denildi. Diğer yandan uzmanlar, duş ya da havuza girdikten sonra kulak temizleme çubuğu kullanılmadan kulakları basitçe kurulamanın en sağlıklı yöntem olduğunu belirtiyor.