KUDER'de Çad Tanıtım Programı düzenlendi.
KUDER Ümmet Coğrafyası Ülke Tanıtım Günleri’nde bu hafta Çad tanıtıldı.
Kayseri’de eğitim hayatını devam ettiren Çadlı öğrencilerin bizzat hazırlayıp sunduğu programa Kuran-ı Kerim ile başlandı. Çadlı Abdurrahman Yahya’nın okuduğu Kuran-ı Kerim katılımcıların gönüllerini titretti.Öğrenciler geçmişten günümüze Çad’ın tarihi, kültürü, siyasi-ekonomik yapısı ve Çad-Türkiye ilişkileri hakkında bilgi verdi.
Çadlı Muhammed Ali, "Çad bir orta Afrika ülkesi. Zengin petrol, altın,Uranyum ve boksit gibi doğal kaynaklara sahip oaln Çad maalesef bu kaynaklarını değerlendirememektedir.Ülkenin kuzey yarısı, hemen tümüyle çöldür.Ülkede tropikal iklim hakimdir.Çad-Türkiye ilişkilerinin temeli Osmanlı dönemine kadar uzanmaktadır. Bu ilişkiler 2012 yılında açılan Türk büyükelçiliği ile inşallah daha da gelişecektir."dedi.
Program Musa Alcures isimli öğrencinin Arapça okuduğu ‘vahdet’ konulu şiir sunumu ile devam etti. Son olarak ise soru-cevap kısmı düzenlendi. Program katılımcılara ikram edilen Çad kültürüne ait çeşitli yemek ve yiyecek ikramlarıyla tamamlandı.
KUDER yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Bulut, “Dernek olarak yaklaşık 4 yıldır ‘Ümmet Coğrafyası Tanıtım Günleri’ adı altında ülke tanıtım programları düzenliyoruz.Bu vesile ile İslam dünyasının birlik ve beraberliğinin gerçekleşmesine az da olsa katkı sunmaya çalışıyoruz.Ülke tanıtım programları bizzat o ülkenin öğrencileri tarafından hazırlanıyor.Böylece öğrencilerimizin organizasyon kabiliyeti kazanmalarına katkı sunmaya çalışıyoruz."Gelin tanış olalım" sloganıyla icra ettiğimiz etkinliklere halkımız da iştirak ediyor.Böylece İslam aleminin arasına örülen sanal engelleri kaldırmaya gayret ediyoruz.Halkımız yaklaşık 80 ülkeden şehrimize gelen öğrencilerle tanışıp kaynaşma imkanı buluyor.Bu etkinlikler bir yönüyle hepimizin gönülden arzuladığı İslam birliğinin tohumlarını oluşturuyor.Burada yetişen öğrenciler ülkelerine döndüklerinde Türkiye’nin gönüllü kültür elçileri olarak hayatlarını devam ettiriyorlar.Mezun öğrenci çalışmalarımızla ülkemizden mezun olan kardeşlerimizle ilişkilerimizi sıcak tutmaya çalışıyoruz.Geçen haftalarda Misafir Öğrenci Gözüyle 15 Temmuz başlığı altından bir program düzenledik.8 farklı ülkeden öğrenci Türkiye algılarını, 15 Temmuz hain darbe girişiminin kendi ülkelerindeki yansımalarını, FETÖ adlı ihanet şebekesinin faaliyetlerini anlattılar.Programın sonunda bir kez daha anladık ki Türkiye İslam coğrafyasının ve dünya mazlumlarının son sığınağı. Durum böyle olunca bu etkinliklerin önemi daha da iyi anlaşılıyor.Tanıtım programlarımız inşallah devam edecek.Tüm halkımızı derneğimizde icra edilen etkinliklerimize davet ediyoruz." diye konuştu.
KUDER Eğitim Sorumlusu Müslim Yalçın ise, "KUDER nizam-ı adem olmadan nizam-ı alemin olmayacağını fark etmiş, her adem bir alem düsturunu kendisine şiar edinmiş bir dernek.Bu nedenle dernek faaliyetleri içerisinde eğitim faaliyetlerinin çok ayrı bir yeri var.Esasında gıda yardımlarından burs çalışmalarına, sportif faaliyetlerden gezi ve piknik etkinliklerine varıncaya kadar icra edilen bütün çalışmalar eğitime katkı sağlamak amacına hizmet ediyor.Ülke tanıtım programlarımız da eğitim çalışmalarının önemli bir boyutu.Öğrencilerimizin birbirleriyle ve Türkiye ile kaynaşmaları noktasında bu tanıtım çalışmaları çok önemli bir konumda yer alıyor.Bugün icra edilen Çad programında da gördük ki çözüm Müslümanların birlik ve beraberliğinin sağlanmasından geçiyor. Bu çalışmalarımız inşallah bu amaca bizleri biraz daha yaklaştıracak. Türkiye’de yetişen ilim muhaciri misafir öğrenciler tekrardan yaşanabilir bir dünyayı inşa edecekler." ifadelerini kullandı.