Küçük Millet Meclisi'nde ekonomik sıkıntılar konuşuldu

Küçük Millet Meclisi'nde ekonomik sıkıntılar konuşuldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 Kayseri Küçük Millet Meclisi ilk toplantısını Kocasinan Belediyesi Meclis salonunda yaptı.

Toplantıya OSB Başkanı Tahir Nursaçan, sivil toplum örgütlerinin başkanları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Programa katılan Başkan Nursaçan, “Topla tüfekle yapılamayanlar artık dolarla ekonomik savaş dediğimiz savaş kapımızı çalmaktadır” diye konuştu. Nursaçan Kayseri’nin Mobilya sektörünün başkanti olmayı hak ettiğini belirterek şunları söyledi:  “15 Temmuz’u biz kaldırıp bir kenara koyamayız.”diyen Nursaçan, “Dolar kâğıt parçasından başka bir şey değildi ki. Sizin o piyasaya sürdüğünüz paranın karşılığı nerede?”dedi.

Kayseri’nin mobilya sektöründe başkent olmayı hak ettiğini vurgulayan Nursaçan, tasarım noktasında da ciddi bir mesafe kat ettiklerini vurguladı.

Küçük Millet Meclisi’nde söz alan CHP’li iş adamı Aşkın Genç  ise ülkenin ekonomik anlamda çok zor bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek;  ;"Hırsız tabii ki suçlu da ama ev sahibinin hiç mi hatası Yok?  16 yılda bu ülke iyi yönetilebilmiş olsaydı bu noktada olmazdık”ifadeleri ile dikkat çekti. Genç şunları söyledi;  Ülke olarak ekonomik anlamda çok zor bir süreçten geçiyoruz. AKP iktidarının ülkeyi getirdiği nokta 2002 den çok daha kötü. Şu an Ekonomik verilerin tamamı işbaşına geldikleri günden çok daha kötü.

500 milyar dolar dış borç,%25 enflasyon, kişi başına düşen borç miktarı 6.000 dolar, kredi faizleri %35-40 seviyelerinde. Milli eğitim bakanı 16 yılda 8 kez değişmiş, liseye giriş sınavı 5 kez değişmiş.

Tüm bunlar olurken bizde bir deyim vardır; hırsız tabii ki suçlu da ama ev sahibinin hiç mi hatası Yok".

16 yılda bu ülke iyi yönetilebilmiş olsaydı bu noktada olmazdık”

Haber: Güler Ruhsar AKTAŞ