KTO'da 4 toplantıya gelmeyen düşecek!

KTO'da  4 toplantıya  gelmeyen düşecek!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Ticaret Odası’nda yeni Meclis, Oda seçimlerin ardından ilk toplantısını yaptı. Meclis’te konuşan Oda Başkanı Ömer Gülsoy, bundan sonra geçmiş döneme dair tek kelime etmeyeceğini söyledi. 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlere de değinen Başkan Gülsoy, belirsizliğin ortadan kalkması gerektiğini belirterek, “Bizler artık alışverişin yapılması gerektiği günleri yaşıyoruz” şeklinde konuştu. Odanın isminin farklı bir yapı ile anılması istemediklerini  de dile getiren Gülsoy, “Bu konuda herkes müthiş bir çalışma içerisine girdi. Herkes üzerine düşenin fazlasını yaptı” ifadelerini de kullandı.

Diğer yandan yeni Meclis’in seçimler sonrasındaki il toplantısına gösterilen ilgi dikkat çekti. Oda Başkanı Gülsoy, bundan sonraki Meclis toplantıları ile ilgili olarak da Meclis üyelerini uyardı. Gülsoy, “6 toplantının 4’üne gelmeyenin  üyeliği düşecek, haberini olsun” dedi. Bu açıklamasının ardından Meclis üyeleri Gülsoy’u alkışladı.

  Kayseri Ticaret Odası Nisan ayı toplantısını yaptı.

14 Nisan’da yapılan seçimler sonrasında oluşan  yeni meclis gündemindeki konuları görüştü.

Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan´ın  başkanlığında toplanan Meclis toplantısına gösterilen ilgi dikkat çekti.

 “UYUMLU ÇALIŞACAĞIZ”

Toplantının açılışını yapan Meclis Başkanı Arslan, meclis üyeleri ile uyumlu bir çalışma içerisinde olacaklarını dile getirdi.

Arslan, “Yeni yönetim kurulu üyelerimizi ve meclis üyelerimiz belli oldu. Görev alacak olan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bundan sonra meclis üyelerimizle uyum içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Bizler birlikte daha da güçlüyüz. Odanın asıl sahipleri Ticaret Odası Üyelerimizdir. Aynı çaba için bir araya geldik. Yüreklerimiz birlikte atacağına inanıyorum” dedi.

 “BURADA ARTIK GEÇMİŞİ KONUŞMAK İSTEMİYORUM”

Gündemle olan maddelerin görüşülmesinden sonra söz alan Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ise geçmiş döneme ait cümle kurmak istemediğini belirterek, “Burada artık geçmişi konuşmak istemiyorum” dedi.

Gülsoy, “Burada artık geçmişi konuşmak istemiyorum. Geçmişle ilgili bir tek kelime bile sarf etmek istemiyorum. Bizler artık önümüze bakacağız. Bizler memleketimize ve şehrimize nasıl katkı sunarız, düşünüp buna göre çalışmalarımıza hız vereceğiz” diye konuştu.

 “PİYASAYI CANLANDIRMAK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ”

24 Haziran’da yapılacak olan seçimlere de değinen Başkan Gülsoy, “Bizler artık alışverişin yapılması gerektiği günleri yaşıyoruz” şeklinde konuştu. Gülsoy, şunları söyledi: “24 Haziran’da hem milletvekilliği hemde Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Bu seçimler memleketimize ve şehrimize hayırlar getirsin. Birileri bu seçimler için farklı düşünebilir. Ama biz iş dünyasının önünün açılacağına inanıyoruz. En az biz bu seçimlerle 1 yıl kazancımız olacağını düşünüyorum. Bizler artık alışverişin yapılması gerektiği günleri yaşıyoruz. Piyasayı canlandırmak için çalışmalıyız. Bu seçimlerin çok olumlu olduğunu düşünüyorum. Allah güçlü bir şeklide gönlümüzden geçeni nasip etsin. Belirsizlikte ortadan kalkacaktır.”

 “HERKES ÜZERİNE DÜŞENİN FAZLASINI YAPTI”

 Odanın isminin farklı bir yapı ile anılması istemediklerini dile getiren Gülsoy, “Bu konuda herkes müthiş bir çalışma içerisine girdi. Herkes üzerine düşenin fazlasını yaptı” diye konuştu.

Gülsoy, “Odamız farklı bir yapı ile anılmasından kurtarılması için herkes müthiş bir çalışma içerisine girdi. Herkes üzerine düşenin fazlasını yaptı. Bu seçim çalışmaları ayrıca üyelerimizin bir birleriyle kaynaşmasına da vesile oldu. Seçimlerin sonuçları tekrardan hayırlı uğurlu olsun. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumu sürece her şeyi başarabiliriz. Artık emanet ehil ellerde. Sizlerde biliyorsunuz en demokratik seçimler oda seçimleridir” dedi.

 

 

“SEKTÖRLER ARASINDA SOĞUKLUK VAR”

Önceki dönemlerde sektörler arasına çekişme ve soğukluğun girdiğini  ifade eden Gülsoy,  “Sektörde üyeler bir birlerini istemez hale gelmişti. Bu olumsuzluğu önleyeceğiz” diyerek, şu ifadeleri kullandı: “Geçmiş dönemde sektörler arasında bir çekişme ve soğukluk vardı bunu da her zaman görüyorduk. Sektörde üyeler bir birlerini istemez hale gelmişti. Bizim Ahilik kültürümüze bu hiç yakışmıyordu. Artık biz bize oy verdi ya da vermedi çekişmelerine girmeden birlikte çalışacağız. Ayrıştırma bizim işimiz değil. Ayıran ve kayıran bir oda olmayacağız. Askıya alınan üyeler içinde yapılması gerekeni yapacağız. Onlarında meslek komiteleri toplantılarına katılmalarını sağlayacağız. Bundan sonra keyfi harcamaların oylayan değil konuşan bir meclis olacağız. Bizler yönetim olarakta elimizden geleni yapacağız. Bu şehrin önünü açmak için emek harcayacağız. Omzumuza yüklenen sorumluluk daha da arttı. Biz birlikte güçlüyüz. Ben değil biz olabilmeliyiz. Ülkeye ve şehrimize katkı sunmak için birlikte çalışmalıyız. Bahane üretmek bize yakışmaz”

MESLİS ÜYELİKLERİ DÜŞECEK!

Diğer yandan yeni Meclis’in seçimler sonrasındaki il toplantısına gösterilen ilgi de dikkat çekti. Oda Başkanı Gülsoy, bundan sonraki Meclis toplantıları ile ilgili olarak da Meclis üyelerini uyardı. Gülsoy, “Omuzlarımıza yüklenen sorumluluk arttı.  Meclis toplantılarında 6 toplantıdan 4’üne gelmeyen, meslek komitelerinin toplantılarına, biliyorsunuz ayda bir kez oluyor. O toplantılarda da 6 toplantının 4’üne gelmeyen otomatikmen düşüyor, bilginiz olsun, haberiniz olsun” dedi.  Gülsoy’un bu sözlerine Meclis üyeleri alkışları ile destek verdi.