KTO'da 'Destek' krizi!

KTO'da 'Destek' krizi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti’de belediye başkan adaylarının kimler olacağı merak edilirken Ticaret Odası Başkanlık divanı da Büyükşehir konusunda MÜSİAD’dan sonra rengini belli etti.  Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan ile birlikte Meclis Başkanlık Divanı Çelik’e destek ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sonrası açıklama yapan Arslan, “Her zaman destekçiniziz ve yanınızdayız” ifadelerini kullandı. Ancak bu ziyaret ve açıklama Ticaret Odası’nda yeni bir tartışmayı alevlendirdi.

 

Ticaret Odası Meclis Üyesi Hacı Çevikel, ziyarete tepki göstererek, “Kimse Ticaret Odası’nın adını kullanarak bu tür siyasi açıklamalar yapamaz. Oda ya da Meclis üyeleri adına açıklama yapamaz, karar veremez. O görevler sorumluluk ister.  O zaman biz de Milletvekili Baki Ersoy’u destekliyoruz” dedi. Diğer yandan Kayseri, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ve yönetiminin, Meclis Başkanlık divanının bu yöndeki girişime nasıl cevap vereceği merak konusu oldu.

 

 

AK Parti’de Büyükşehir Belediyesi’ne kimin aday gösterileceği merak konusu olurken, bazı STK’ların Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e açık destek vermeleri dikkat çekti. Bir süre önce MÜSİAD konuyla ilgili olarak Çelik’i ziyaret etmiş ve önümüzdeki dönem de “projeler yarım kalmasın” gerekçesiyle yeniden aday gösterilmesi çağrısı yapmıştı. MÜSİAD’ın bu yöndeki açıklaması dikkat çekerken Çelik’e süreç içerisinde bir destek de Kayseri Ticaret Odası Başkanlık divanından geldi. Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan ile Meclis Başkanlık Divanı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti ve destek açıklaması yaptı. Arslan,  “Her zaman destekçiniziz ve yanınızdayız” ifadelerini kullandı.  Arslan, “Bundan sonra da tecrübelerinizden, fikirlerinizde yararlanmak isteriz. Allah birlikteliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” dedi. Çelik’te ziyaretçilerine desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Çelik, “Ticaret erbabımızı önümüzdeki yüzyıla hazırlamak için çalışma yapılması gerekiyor” ifadelerini de kullandı.

MELİKGAZİ’Yİ DE ZİYARET ETTİLER

 

 

Arslan ve beraberindeki KTO Başkanlık Divanı üyeleri, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı da ziyaret etti. Ancak 3 dönem kuralına takılan ve yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği merak konusu olan Büyükkılıç’ın  yeniden adaylığı ile ilgili “destek” ibaresi içeren bir açıklama yapılmadı. Belediye tarafından hazırlanan haber metninde, “Kayseri Ticaret Odası (KTO) Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan, ve KTO Başkan Yardımcısı Hasan Köksal ve Meclis Üyeleri, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç‘ı makamında ziyaret ederek 2019 yılı belediyenin ticaret ve esnaf yatırımları hakkında bilgi aldı. Kayseri Ticaret Odası ile her zaman diyalog ve dayanışmasında içerisinde çalıştıklarını, bu ziyaret vesilesi ile Oda Üyelerine ve yönetimine teşekkür ettiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, Meslek Odaları ile olan dayanışma şehre istihdam ve ekonomi olarak yansıdığını belirtti.” ifadeleri yer aldı.

 

ÇEVİKEL: KİMSE MECLİS ÜYELERİ ADINA KARAR VEREMEZ

Ortaya çıkan bu tablonun KTO çevrelerince nasıl değerlendirileceği merak konusu olurken, ilk tepki Ticaret Odası Meclis Üyesi Hacı Çevikel’den geldi. Çevikel, Arslan ve beraberindeki isimlerin Büyükşehir ziyareti ve sonrasında yaptıkları destek açıklamasına tepki göstererek, “Kimse Meclis üyeleri adına karar veremez” dedi. Çevikel, “Ticaret Odası makamları sorumluluk ister. Burada görev alanlar bu sorumluluk çerçevesinde hareket eder. Burada bir işleyiş ve düzen vardır. Kimse Ticaret Odası’nın adını kullanarak bu tür siyasi girişimler, açıklamalar yapmamalı. Oda ya da Meclis üyeleri adına kapsayıcı açıklama yapılmamalı ve de karar verilmemelidir. Kimse kimsenin iradesine ipotek koyamaz.  O zaman biz bizde Milletvekili Baki Ersoy’u destekliyoruz. ” dedi. Diğer yandan Kayseri, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ve yönetiminin, Meclis Başkanlık divanının bu yöndeki girişime nasıl cevap vereceği merak konusu oldu. Haber Merkezi-Cafer ZENGİN