Koronavirüs aşılaması ile ilgili flaş gelişme

Kayseri Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, önümüzdeki günlerde başlaması beklenen Koronavirüs aşılaması konusunda 81 ilin sağlık müdürlerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirildiğini belirtti.

Koronavirüs aşılaması ile ilgili flaş gelişme
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Aşılama öncesi diğer illerin sağlık müdürleri ile online istişare toplantısı yapıldığını belirten Kayseri Sağlık Müdürü Doç Dr Ali Ramazan Benli, “Sağlık Bakan Yardımcılarımız Başkanlığında, 81 ilin İl Sağlık Müdürleri ve hizmet başkanlarının katılımı ile gerçekleşen toplantıya, il sağlık müdürlüğü idarecilerimiz ile katılım sağladık.Online video konferans yöntemi ile yapılan toplantıda, önümüzdeki günlerde başlanması planlanan aşılama işleminin öncelikli olarak kimlere uygulanacağı, aşı uygulanacak kişilerin taşıması gereken özellikler, aşının hangi aralıklarla uygulanacağı, aşılama yapacak personelin alması gereken önlemler gibi birçok konu hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu” dedi.

BAKANLIK’TAN “AŞI UYGULAMA ODASI” TALİMATI
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ile koronavirüs aşıları ile ilgili uyarısı yazısı gönderildi. Uyarıda, Covid-19 aşılamalarının yapılacağı hastanelerde alınması gereken tedbirler ve aşılamanın nasıl yapılacağına dair esaslar da yer aldı. Buna göre, kamu, özel ve üniversitelere ait tüm hastaneler bünyesinde 'Aşı Uygulama Odası' oluşturulması istendi. Yatak sayısı 50 ve altında olan hastanelerde 5, 1000 ve üzeri olan hastanelerde 25 aşı uygulama odası olacak, her 10 aşı uygulama odası için 1 sorumlu hekim görevlendirilecek.