Korkutan depremin ardından Evsen'den dikkat çeken açıklama!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Korkutan depremin ardından Kayseri Jeoloji Mühendisleri eski İl Temsilcisi Adnan Evsen açıklamada bulundu. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Korkutan depremin ardından Evsen'den dikkat çeken açıklama!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye'nin birçok yerinde son zamanlarda artan artçı sarsıntılar vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Özellikle 6 Şubat depreminden etkilenen bölgelerde yaşayan insanlar, her sarsıntıda büyük bir felaketin tekrar yaşanacağı endişesi yaşıyor. Bugünde Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 12.54'te korkutan bir deprem yaşandı. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 4.3 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Yerin 14 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem çevre illerden de hissedildi. Deprem sonrası an itibariyle olumsuz bir durum olmadığı ve saha tarama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 

Korkutan depremin ardından Evsen'den dikkat çeken açıklama!

Kayseri Jeoloji Mühendisleri eski İl Temsilcisi Adnan Evsen, depreme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Jeoloji Mühendisi Evsen, endişe edilecek bir durumun olmadığını söylerken, "Görgü ,Yeşilyurt ,Malatya ,Çöşnük Fayı üzerinde 4,3 Mw büyüklüğünde artçı yeni bir deprem olmuştur. 6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinden sonra bu bölgede bu ve benzeri büyüklükte artçı depremlerin olması normaldır. Endişeye gerek yok."  dedi.

 

 

Diğer yandan Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde, saat 00.41’de 4,2 büyüklüğünde bir deprem daha yaşanmıştı. Meydana gelen depremin derinliği 7.69 kilometre olarak ölçülürken peş peşe yaşanan depremler vatandaşı tedirgin etti.