Korkutan açıklama: Toplum sağlığı tehlikede! Hastalıklar başlayacak!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, tartışılan sokak köpekleri ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Ataş, mevcut barınakların kapasite, hijyen ve personel bakımından yetersizliği göz önünde bulundurulduğunda, yetersiz bakım koşulları yüzünden toplu hayvan ölümlerinin yaşanacağına dikkat çekti. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Korkutan açıklama: Toplum sağlığı tehlikede! Hastalıklar başlayacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) parti grubu adına söz aldı. 

Barınaklarda salgın hastalıkların başlayacağı ve toplum sağlığını tehlikeye sokacağı açıkça ortadadır!

İktidar tarafından gündeme getirilen teklifin Meclis’te görüşülen maddesine göre, sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların rehabilite edildikten sonra doğal yaşam alanlarına bırakılma uygulamasına son verilmesinin amaçlandığını, bu hayvanların sahiplendirilinceye kadar bakımevlerinde barındırılmasının öngörüldüğünü belirten Ataş, ‘Mevcut barınakların kapasite, hijyen ve personel bakımından yetersizliği göz önünde bulundurulduğunda, yetersiz bakım koşulları yüzünden toplu hayvan ölümlerinin yaşanacağı, ayrıca barınaklarda salgın hastalıkların başlayacağı ve toplum sağlığını da tehlikeye sokacağı açıkça ortadadır. Kaldı ki barınaklar köpek oteli veya kalıcı yaşam alanı değildir, işletme maliyeti çok yüksek kurumlardır. Dolayısıyla köpek popülasyonuyla mücadelede sokak köpeklerinin barınağa tıkılması sürdürülebilir bir strateji değildir’ diye konuştu.

Korkutan açıklama: Toplum sağlığı tehlikede! Hastalıklar başlayacak!

Çözüm başta çocuklar olmak üzere, herhangi bir vatandaşın sokak köpekleri nedeniyle hayatını kaybetmediği şekilde olmalıdır

İktidarın yine sorunu çözmek için akılcı düzenlemeler yerine toplumu bölen, kutuplaştıran ve asıl amaca hizmet etmeyen bir kanun teklifi ile kamuoyunun karşısına çıktığını dile getiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, ‘Evet, ortada bir sorun vardır, bu sorunu çözme yollarının bulunması gerekir. Ancak, AKP, yine sorunu çözmek için akılcı düzenlemeler yerine toplumu bölen, kutuplaştıran ve asıl amaca hizmet etmeyen bir kanun teklifi getirmiştir. Modern bir ülkenin sokak köpeği politikası hiçbir köpeğin sokakta yaşamaya itilmediği, vatandaşlarının sokaklarda yürürken köpeklerden endişe duymadığı, daha önemli, başta çocuklar olmak üzere, herhangi bir vatandaşın sokak köpekleri nedeniyle hayatını kaybetmediği şekilde olmalıdır. Bu, göstermelik veya yapmacık bir şekilde değil, bilimsel ve etik kurallara uygun olarak hazırlanmış bir teklif olsaydı, bugün hem toplumumuz kutuplaşmamış olur hem de bu sorun uzun vadede kalıcı olarak çözülebilirdi’ diye konuştu.

İktidar yoksulluğun üstünü örtmekte âdeta ‘cambaza bak!’ oynamaktadır

İktidarın ‘Cambaza bak’ oynadığını ve samimi olmadığını dile getiren Milletvekili Dursun Ataş, ‘Sadece son haftalarda görüştüğümüz tasarruf tedbirlerinde, vergi paketinde, öğretmenlik yasasında olduğu gibi bu kanun teklifinde de iktidarın samimiyetini göremiyoruz. Bunun yerine, iktidar hep yaptığı gibi, toplumu bölüp konuşulmasını istemediği ekonomik krizin, işsizliğin, yolsuzlukların, yoksulluğun üstünü örtmekte âdeta ‘Cambaza bak!’ oynamaktadır. Bugün iktidar ‘Köpekler mi ölsün çocuklar mı?’ diyerek yine samimiyetsiz açıklamaların arkasına sığınmakta, toplumu ikiye bölmektedir. Elbette bizim önceliğimiz çocuklardır, kimse ‘Çocukları feda edelim’ demez ve diyemez de. Üstelik çocuklar konusunda en kötü karne, yine bu iktidara aittir’ şeklinde konuştu. 

Çocuklarımız istismar edilirken tarikat yurtlarında çocuklar canlı canlı yanarken çocukları aklına bile getirmeyen iktidarın şimdi aklına çocuklar gelmiş!

Meclis’teki konuşmasında ‘Milyonlarca çocuğun yatağa aç girdiği bu ülkede iktidarın aklına çocuklar yeni gelmiş’ ifadelerine de yer veren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şunları söyledi: ‘Bugün sokak köpekleri kavramı kabul edilebilir değildir. Biz bu sorunu akılcı şekilde hayvan severlerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, üniversitelerle çözeceğiz’ diyemedikleri için Bizim elimizde ne veri var ne bütçe ne de altyapı’ diye itiraf edemedikleri için bu kanun teklifini çocuklar üzerinden gerekçelendirmeye çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız. Ancak cemaat yurtlarında çocuklarımız istismar edilirken tarikat yurtlarında çocuklar canlı canlı yanarken çocukları aklına bile getirmeyen iktidarın şimdi aklına çocuklar gelmiş. Milyonlarca çocuğun yatağa aç girdiği bu ülkede iktidarın aklına çocuklar yeni gelmiş. Hayata geçirdikleri tarım, sanayi, eğitim ve sosyal politikalarla her geçen gün daha fazla çocuğun işçileştiği bir ülkede, çocuk işçi yokmuş gibi bir hava veren bu iktidarın aklına çocuklar bugün gelmiş. Kendi dönemlerinde en az 907 çocuğun iş cinayetine kurban edildiğini unutmuş bu iktidarın aklına çocuklarımız şimdi gelmiş. ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyenlerin ‘Cemaate gidiyorlarsa ailelerin tercihi, biz karışamayız’ diyenlerin miting meydanlarında sahneye çıkardıkları çocukları hoşuna giden bir şey söylediğinde alkışlayan, hoşuna gitmediği davranışlarda bulunduğunda kafasına mikrofon vuranların, çocuk yaşta evlilikleri onaylayanların, istismara uğrayan çocuklar için ‘Küçüğün rızası’ diyenlerin çocukları korumak yeni akıllarına gelmiş. Toplumun vicdanını yaralayan, toplumu kutuplaştıran bu söylem, eylem ve teklifler yerine hayvanların yaşam hakkına saygı duyan, vatandaşların da güvenle yaşadığı, insanın da hayvanın da refahını gözeten ve koruyan bir toplum olma yolunda adım atabiliriz. Yeter ki iktidar samimi olsun, yeter ki gerçekten sorunu çözmek isteyen, hayvana da çocuğa da saygı duysun.