Koramaz davasında dikkat çeken gelişme! Mahkeme: O karar hukuka uygun değil!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Koramaz Vadisi'ndeki taş ocağı tartışmaları ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Koramaz davasında dikkat çeken gelişme! Mahkeme: O karar hukuka uygun değil!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Koramaz Vadisi’nde bölge halkının tepkisiyle gündeme gelen taş ocağı konusu yargıya taşınmıştı. Vatandaşlar doğaya ve su kaynaklarına zarar verildiğini belirterek, bu konuda eylem yapmıştı. CHP ve İYİ Parti’nin de vatandaşlara destek vermesinin ardından gündeme gelen tartışmalar sonrasında Kayseri  Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, vatandaşların tepkilerini anlayışla karşıladıklarını ve onların çevre, doğa, su kaynakları gibi endişelerine yönelik de her detayın incelendiğini belirtmişti. 
BÜYÜKKILIÇ: MESELE 10 YILLIK
Başkanı Büyükkılıç, meselenin yeni bir mesele olmadığını da söyleyerek, “10 yıl önce bir firma maden ruhsatı almış, sonra itiraz edilmiş, yargı 10 yılın sonunda firmanın lehine karar vermiş. Yargı kararlarını yok sayamazsınız. Kimin ruhsat verdiği de önemli değil. Orada birçok maden ocağı var. Bu olayı istismar etmeye gerek yok. Biz çözüme yönelik gayret göstermek zorundayız. Bizim de yapacağımız bir şey yok varsa yaparız.  Şartlar var ver şartları yerine getirmek zorundalar. Şartları yerine getirmezse istediğim gibi kazarım diyemezsin. Onlar da şartları yerine getirdik diyor” şeklinde konuştu.
Melikgazi ilçesine bağlı Subaşı, Küçükbürüngüz ve Büyükbürüngüz mahalleleri sakinlerinin tepki gösterdiği Koramaz Vadisi’deki taş ocağı meselesinin yargı aşamasında da vatandaşı sevindiren karar çıktı.


KENANOĞLU: DAVANIN İLK İKİ ADIMI MAHALLELİLER ADINA OLUMLU SONUÇLANDI
İYİ Parti Melikgazi Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Adnan Kenanoğlu, “Ne mutlu halkımızın yanındayız. Koramaz Vadisi’nde yer alan Subaşı Mahallesi’ndeki taş ocağının, tarihi özelliği olan bölgeye,  tarım ve hayvancılığa mahalle sakinlerine zarar vermemesi için ilk olarak İYİ Parti olarak dile getirdik. Subaşı Derneği’nin açmış olduğu davanın ilk iki adımı mahalleliler adına olumlu sonuçlanmıştır. Yargı süreci devam eden dava konusunun Subaşına hayırlar getirmesini dilerim” ifadelerini kullandı.  


PUMAK: MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ
Subaşı Mahallesini Koruma, Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Pumak, Kayseri 1. İdare Mahkemesi’nin ‘ÇED raporu gerekli değildir’ diye önceden alınan kararın geçersiz olduğuna karar verdiğini söyledi. Emeği geçen herkese teşekkür eden Pumak, hukuki sürecin halen devam ettiğini ve doğayı, tarımı, hayvancılığı, insanı korumak için mücadeleye devam edeceklerini söyledi. 73 kişinin davayı takip eden avukatlara vekalet verdiğini dile getiren Pumak, avukatlar Fatih Emre Cingöz ve Ali Söylemez’e de teşekkür etti. 

İŞTE 1. İDARE MAHKEMESİNİN O KARARI...