Konu terör saldırısı! Meclis'te Kayseri detayı: Kayseri'den, Ankara'ya dağ yollarından girmek mümkün mü?

Ankara'daki terör saldırısı sonrasında herkes bu soruyu soruyor? 'Ankara'ya dağ yollarından girmek mümkün oluyor mu?' CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın da Meclis'de bu detaya dikkat çekti ve çarpıcı açıklamalar yaptı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Konu terör saldırısı! Meclis'te Kayseri detayı: Kayseri'den, Ankara'ya dağ yollarından girmek mümkün mü?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ankara'da düzenlenen terör saldırısını gerçekleştiren teröristlerin olaydan önce Kayseri'nin Develi ilçesinde evli ve bir çocuk babası veteriner Mikail Bozlağan’ı şehit ederek, aracını çaldıkları ve bu araçla Başkent'e gittikleri ortaya çıkmıştı. 2 teröristin etkisiz hale getirildiği ve 2 polisin de yaralandığı olay Meclisi’nde gündeminde.  ‘Meclis’te teröristlerin çalıntı araçla Ankara’ya nasıl gittikleri’ tartışıldı. 
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, ‘Eski İçişleri Bakanı ile yeni İçişleri Bakanı arasında ‘Vay, onun istihbarat ekibini değiştirdin de vay, bunun çaycısını değiştirdin de…’ tartışmalarına acaba bırakılabilecek bir alan mıdır bu alan? Devlet ciddiyeti içerisinde güvenlik meselesinin yeniden ele alınmasını umuyoruz” diye konuştu. 

Konu terör saldırısı! Meclis'te Kayseri detayı: Kayseri'den, Ankara'ya dağ yollarından girmek mümkün mü?

“Plaka tanıma sistemine nasıl olmuş da yakalanmamıştır? ‘Efendim, dağ yollarından gelmiştir’ cümlesi acaba kimi tatmin edebilir? Ankara'ya dağ yollarından girmek mümkün oluyor mu?” diye soran Günaydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:   1 Ekim tarihinde Meclis açılırken Ankara’da Gazi Meclise 100 metre mesafede meydana gelen terör eylemini şiddetle kınadığımızı ifade etmek isterim. Ancak, üzerinde konuşulması gereken başka şeyler var. Sözü edilen terör eylemini gerçekleştirenler 30 Eylül gecesi bir veteriner hekim arkadaşımızı, Veteriner Sağlık Teknisyeni Mikail Bozdoğan’ı katlederek aracına el koyuyorlar; kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Şimdi, bu araç 30 Eylül gecesi gasbedildiğine göre plaka tanıtım sistemine bu aracın plakası girilmiş midir? Eğer girilmişse içerisinde 10 kilogram C-4, 3 tane el bombası, 1 tane roketatar, 2 tane tabanca, 2 tane de uzun namlulu silah olan bu araç Kayseri'den Ankara'ya kadar nasıl gelmiştir? 1 tane polis çevirme noktasında durdurulmamış mıdır? Plaka tanıma sistemine nasıl olmuş da yakalanmamıştır? “Efendim, dağ yollarından gelmiştir.” cümlesi acaba kimi tatmin edebilir? Ankara'ya dağ yollarından girmek mümkün oluyor mu? Kızılay'a dağ yollarından gelmek mümkün oluyor mu? O hâlde plaka tanıma sistemine ya girilmemiştir ya da plaka tanıma sistemi etkin çalışmamaktadır. Burada bize anlatıyorlar, çalıntı araçlar plaka tanıma sistemine girdikten sonra benzin aldığı zaman, mazot aldığı zaman bile sisteme sinyal düşüyor. Ne oldu bu sisteme düşen sinyaller? Acaba güvenliğimizin bu kadar açıkta olduğu bir ortam bizi yeni terör olaylarıyla karşı karşıya bırakmıyor mu? Bütün bunlardan ötede eski İçişleri Bakanı ile yeni İçişleri Bakanı arasında “Vay, onun istihbarat ekibini değiştirdin de vay, bunun çaycısını değiştirdin de…” tartışmalarına acaba bırakılabilecek bir alan mıdır bu alan? Devlet ciddiyeti içerisinde güvenlik meselesinin yeniden ele alınmasını umuyor ve diliyoruz.

Konu terör saldırısı! Meclis'te Kayseri detayı: Kayseri'den, Ankara'ya dağ yollarından girmek mümkün mü?