Konsey beklenen raporu açıkladı! Bu hafta et piyasasında neler oldu?

Son dönemde artan enerji maliyetlerinin yanı sıra gıda fiyatlarındaki dalgalanmalar dikkat çekerken, kırmızı et fiyatları ise İç Anadolu Bölgesi'nde bu hafta neredeyse sabit kaldı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Konsey beklenen raporu açıkladı! Bu hafta et piyasasında neler oldu?

Son dönemde elektriğe, doğalgaza ve akaryakıta gelen zamlar, dar gelirli vatandaşların bütçelerini zorlamaya devam ediyor. Temel gıda maddeleri arasında yer alan kırmızı ette ise durum biraz farklı. Geçtiğimiz ay yumurtada görülen yüksek zamların ardından, kırmızı et fiyatları bu hafta neredeyse sabit kaldı.

Konsey beklenen raporu açıkladı! Bu hafta et piyasasın neler oldu?

Kırmızı et kesim fiyatlarında beklenen raporu Ulusal Kırmızı Et Konseyi 3 Ekim Perşembe günü açıkladı. Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin yayımladığı rapora göre, İç Anadolu Bölgesi'nde karkas yağsız dana etinin kilogram kesim ortalama fiyatı 25 kuruş düşerek 321.49 TL’ye olurken, karkas yağsız kuzu etinin kilogram kesim ortalaması da 356.20 TL'de sabit kaldı.

Konsey beklenen raporu açıkladı! Bu hafta et piyasasın neler oldu?

3 Ekim 2024 tarihli rapora göre, İç Anadolu Bölgesi'ndeki fiyat değişiklikleri şöyle sıralandı: 26 Eylül’de 321.74 TL olan karkas yağsız dana etinin bölge ortalaması 321.49 TL'ye düştü. ESK hariç fiyatı ise 328.70 TL’den 328.40 TL’ye düştü. Karkas yağsız kuzu etinin bölge ortalaması 356.20 TL'de ESK hariç fiyatı ise 368.90 TL'de sabit kaldı.