Komşuya turist akını! Görsel şölen...

Kapadokya'da oteller yüzde yüz doldu, 165 balon havalandı. Diğer yandan 'Kapadokya'nın Giriş Kapısı' olarak nitelendirilen Soğanlı Vadisi'nde de balon uçuşlarının yapılıyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Komşuya turist akını! Görsel şölen...

Kayseri'nin komşusu Nevşehir'de oteller yüzde yüz doluluğa ulaştı. Bayram tatilin 9 güne çıkmasıyla yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gören Kapadokya bölgesinde havalanan sıcak hava balonları bayram sabahında da görsel şölen oluşturdu.

Komşuya turist akını! Görsel şölen...

Sabahın ilk ışıkları ile birlikte aynı anda havalanan 165 sıcak hava balonu hem binenlere hem de izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Balona binenler Kapadokya vadilerini kuş bakışı izlerken, balona binemeyen yerli ve yabancı turistler de Kapadokya vadilerinde eşsiz manzaranın tadını çıkarttı.

UNESCO Kültürel ve Doğal Miras listesinde yer alan, peribacaları, ilginç kaya oluşumları, birbirinden güzel vadileri, yer altı ve yer üstü kaya şehirleri ile hem dünyanın, hem de Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya bölgesinde bayram hareketliliği devam ediyor. Bayram tatili nedeniyle bölgeye akın eden yerli turistler sıcak hava balonlarına akın etti.

Komşuya turist akını! Görsel şölen...

2023 yılında 12 bin turist Soğanlı'yı havadan izledi

Diğer yandan 'Kapadokya'nın Giriş Kapısı' olarak nitelendirilen Soğanlı Vadisi'nde başlatılan projeler sayesinde bölgede yerli ve yabancı turist akını yaşanırken, 2023 yılında başlanan sıcak hava balonları uçuşlarında ise yaklaşık 12 bin turist Soğanlı'yı havadan izlemişti.

Komşuya turist akını! Görsel şölen...

Vali Gökmen Çiçek'in Kayseri'ye atanmasının ardından büyük önem verdiği Soğanlı Vadisi'ndek çalışmalar ile vadi farklı bir görünüme büründü. Sıcak hava balonlarının da havalandığı vadiye gelen turistler, kültürel mirası havadan izleme şansına da sahip olurken, ağırlanan misafir sayısında da gözle görülür derecede artış yaşandı. 

Komşuya turist akını! Görsel şölen...