Kocasinan Belediyesi'nde sınav skandalı

Kocasinan Belediyesi'nde düzenlenen görevde yükselme ve ünvan değişikliği ile ilgili yapılan yazılı sınavında en düşük puanı alan kişinin sözlü sınavda yüksek puan verilerek müdür yapıldığı öğrenildi. Yazılı sınavda başarılı olanlar arasında sadece vekil müdürlerin sözlü sınavda başarılı sayıldığı, diğer memurların başarısız sayıldığı ortaya çıktı.

Kocasinan Belediyesi'nde sınav skandalı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Anadolu Haber Gazetesi’nin manşetinde yayınlanan habere göre:

Kocasinan Belediyesi’nde görevde yükselme ve unvan değişikliği yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına göre terfi alan personel listesi yayınladı. Listede sınava giren 11 kişiden sadece ‘müdür vekili’ olarak görev yapan kişilerin ‘müdür’ olduğu öğrenilirken, Park Bahçeler Müdürü olan Ali Haydar Tokluoğlu’nun yazılı da en düşük not alan kişi olduğu iddia edildi.

Kocasinan Belediyesi’nde görevde yükselme ve unvan değişikliği  yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına göre terfi alan personel listesi yayınladı. Listede sınava giren 11 kişiden sadece ‘müdür vekili’ olarak görev yapan kişilerin ‘müdür’ olduğu öğrenilirken, Park Bahçeler Müdürü olan Ali Haydar Tokluoğlu’nun yazılı da en düşük not alan kişi olduğu iddia edildi.

Kocasinan Belediyesi’nde, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Mahalli İdareler Bakanlığının düzenlediği görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında; 26 Eylül’de yapılan yazılı sınav ve 16 Aralık’ta gerçekleştirilen sözlü mülakat sınavı sonuçları açıklandı. Yazılı sınav sonucu 60, sözlü sınavda yüz üzerinden en az 70 puan almış olmak kaydıyla en yüksek puandan aşağıya doğru puanları sıralandırmak suretiyle sınav sonuçlandırılmış, buna göre adayların sözlü sınav başarı durumu belirlenmiştir. Sözlü sınav sonuçlarına göre sınava katılan 13 kişiden 5’i başarılı, 8’i ise başarısız sayıldı.

Sınavlar neticesinde görevde yükselme hakkı kazanan personel listesine göre sadece en son müdür vekili olarak çalışanlar  ‘müdür’ kadrosuna atanırken, yazılı sınavda en düşük (62) notunu aldığı iddia edilen Makina İkmal Müdürvekili Ali Haydar Tokluoğlu Park Bahçeler Müdürü oldu. Tokloğlu’na sözlü mülakat sınavında 92 puan verildiği konuşulan iddialar arasında.

Öte yandan, mülakata giren komisyon üyeleri ise; Başkan Yardımcıları İlyas Yıldırım, Hasan Kılıç, Ali Bulu, İnsan Kaynakları Müdürü Mustafa Meriç ile farklı kurumlarda görev yapan kişiler de mülakatta yer aldı. 

Sınavda başarılı olan kişilerin listesi ise şu şekilde:

Basri Dalyan; Hukuk İşleri Müdür Vekiliydi, Hukuk İşleri Müdürü oldu

Ahmet Erbakırcı Kentsel Dönüşüm Müdür Vekiliydi, Kentsel Dönüşüm Müdürü oldu

Ali Haydar Tokluoğlu Makina İkmal Müdürvekiliydi, Park Bahçeler Müdürü oldu

Sevil Sadıç; memurken,  tekniker kadrosuna terfi aldı.

Fatma Sancak; memurken, mühendis kadrosuna aldı.