Kızılörenliler duyurdu: Mustafa Akgül Hoca geliyor!

İstanbul Kızılörenliler Derneği, Emekli İstanbul Baş vaizi Mustafa Aklgül'ün Cuma günü Kırızörenlilerle buluşacağını duyurdu. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Kızılörenliler duyurdu: Mustafa Akgül Hoca geliyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 

İstanbul Kızılörenliler Derneği, 33 yıl İstanbul merkez vaizliği görevini yaptıktan sonra 2012 yılında İstanbul baş vaizi olan Kayserili Mustafa Akgül’ün Cuma günü, Cuma Namazı sonrasında Kızılören Merkez Camii’nde Kızılörenlilerle bir araya geleceğini duyurdu. İstanbul Kızılörenliler Derneği’nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi: ‘Hemşerimiz Diyanet İşleri Vaizi Sayın Mustafa Akgül Hocamız Kızılören Merkez Cami’de Cuma Namazı’nda hemşerileriyle buluşuyor. Cuma namazında hemşerilerimize vaaz edecek hocamız tüm Kızılörenlileri Merkez Cami'de Sohbete bekliyor Hocamıza teşekür ederiz. Kızılören  her daim gönlünde ayrı bir yer tuttuğunu biliyoruz ve hoş geldiniz hocam Kızılören'e...’


Mustafa Akgül Kimdir ?

1950 de Kayserinin Erkilet nahiyesinde doğan Mustafa Akgül,ilk orta ve yüksek tahsilini Kayseri’de yaptı.Mesleğe imam olarak başlayıp 3 yıl Kayseri müftü yardımcılığı görevinde bulundu.

İstanbul Haseki eğitim merkezinde Tefsir Hadis ve Fıkıh dallarında uzmanlık eğitimi alan Akgül 3 yıl da Edirne’nin Keşan ilçesinde Müftülük yaptı.

Türkiye’de bir ilk olan cami ve salonlarda slayt gösterili vaazları başlatan Mustafa Akgül bir ilke daha imza atıp Dünyadaki ilk din görevlileri sendikasının kurucuları arasında bulundu.Son şekliyle Diyanetsen şeklini alan bu sendikanın halen onursal genel başkanıdır.

 Akgün ülkemizin 55 ilinde,Avrupa’nın Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda, İsviçre gibi bir çok ülkesinde,Hindistan ve Avustralya gibi uzak doğu,Amerika gibi uzak batı ülkelerinde 700 den fazla konferans verdi.

600 ü aşkın TV programına katılan Mustafa Akgül, 33 yıl İstanbul merkez vaizliği görevini yaptıktan sonra 2012 yılında İstanbul baş vaizi oldu.

Arapça bilen Mustafa Akgül 5 çocuk babası olup 8 de torun dedesidir.