Kızılören Derneği'nden burs açıklaması

İstanbul Kızılören Kültür ve Dayanışma Derneği, maddi durumu yetersiz başarılı öğrencilere yönelik burs kampanyası başlattı. Detaylar Kayseri Olay Haber'de...

Kızılören Derneği'nden burs açıklaması

İstanbul Kızılören Kültür ve Dayanışma Derneği, sosyal sorumluluk projelerine ara vermeden devam ediyor. Dernek, her yıl olduğu gibi yine başarılı ve maddi durumu yetersiz öğrencilere destek olmak için kolları sıvadı. Burs kampanyasını başlatan Kızılören Derneği, hayırseverlere çağrıda bulundu. 

Bir yıllık burs miktarı ne kadar?

İstanbul Kızılören kültür ve dayanışma derneğinden yapılan açıklamada, “Sosyal Sorumluluk gereği bu daveti buraya alıyor ve imkanı olanları bu çok önemli Burs çağrısına destek olmaya davet ediyoruz. Kıymetli Hayırseverlerimiz Gelin, iyilik yapmanın verdiği mutluluğu hep birlikte paylaşalım, bir öğrenciye umut olalım... Derneğimiz, 'Yokluk ve sefaleti yenmek için önce cehaleti yenmek gerekir' sözünü kendisine görev edinerek, her öğretim yılında sınavlarda başarılı olmuş, ailesinin durumu iyi olmayan ihtiyaç sahibi öğrencilere  karşılıksız burs yardımı yapmaktadır. Daha önce burs verdiğimiz öğrencilerden mezun olup, meslek sahibi olanlarında kendi öğrenci zamanlarını düşünerek Ellerini taşın altına koyacaklarını ümit ediyoruz ve onlardan da derneğimiz aracılığıyla bir vefa hareketi yapmalarını bekliyoruz. Bu yıl beklediğimizden çok daha fazla burs talebi ile karşı karşıya kaldık. Bildiğiniz üzere derneğimiz, yardım yapılacak gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak konusunda çok özenli davranmaktadır. Üzülerek söylüyoruz ki, bize gelen taleplerin büyük bir çoğunluğu gerçekten başarılı ve yardıma ihtiyacı olan öğrenciler. Tüm bu çocuklara burs verebilmek bizim bütçemizi aşmaktadır, bu nedenle sizlerin desteğine ihtiyacımız var. İsterseniz bir öğrencinin bir yıllık burs miktarı olan 6.000 TL’yi karşılayabilir, isterseniz oluşturduğumuz burs fonuna gönlünüzden geçen bir katkıda bulunabilirsiniz” denildi.

Detaylı bilgi için, Dernek Yönetim Kurulu Üyelerine ve 546 487 38 38 numaralı telefondan ulaşılabileceği belirtildi.