Kızılkaya: Kayseri'de sosyal yardım alanları istihdama kazandıralım!

Olay Türk TV'de, 30 Dakika programına konuk olan Kayseri Sanayiciler Derneği Başkanı Memici Kızılkaya, kentte sosyal yardım alan kişilerle ilgili yaptığı açıklamada, 'Sosyal yardım alan kişileri istihdama kazandıralım' çağrısı yaptı.

Kızılkaya: Kayseri'de sosyal yardım alanları istihdama kazandıralım!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Olay Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin sorularını yanıtlayan Kızılkaya, “İşçi çalışmak için bana neden gelsin ki? Kayseri’de her ay eski para ile 10 trilyon para dağıtılıyor. Yani 8-10 trilyon arasında. Adam diyor ki ‘ben zaten desteğimi alıyorum, neden gidip de asgari ücretle çalışayım ki’ diyor. Bu yüzden asgari ücretin böyle artması çok iyi oldu” dedi.
“VALİ’YE DE SÖYLEDİK! SOSYAL YARDIMLAŞMADAN DESTEK ALIYORLAR. BU YÜZDEN GELİP ÇALIŞMIYORLAR”
“Biz işçi bulamıyoruz. Sebebi de sosyal yardımlaşmadan destek alıyorlar. Bu yüzden gelip çalışmıyorlar” ifadeleri ile de dikkat çeken Başkan Kızlkaya, şunları söyledi: “Biz bunu geçen toplantımızda Vali Bey'e de söyledik. Bu sosyal yardımlaşmadan destek alan arkadaşlar kimse bu arkadaşları gönderin işe girsin, oradan destek vermeyin, istihdama dahil edelim dedik. Suriyeli işçiler çalışıyor. Bu adamlar kaçak çalışıyor. Belki bunlara bir düzenleme yapılsa daha sağlıklı olur, ama önemli olan bizim insanımızın çalışması. Bir sürü gençler var boş gezen. Bunun en uygun kestirme yolu, sosyal yardımdan para alanlar kimse, sosyal yardımlaşmadan İŞKUR vasıtası ile gönderecek işe başlatacak. Onun yardımını kesecek. Elinde bir iş yoksa önemli değil. Sanayiye vasıfsız eleman ara eleman da lazım. Hem her işletme bir okul aslında ustası var ustabaşı var. Meslek kolay öğrenilir. İhtiyaç olduğu zaman adam vasıflı ya da vasıfsız diye bakmıyor ki. Yüklemeye veriyor şu civatayı sık diyor ya da şu makinanın başında dur diyor" dedi.
“BİZİM MİLLETİMİZ TUHAF”
Doların artması, düşmesi sonrası ortaya çıkan tabloya da tepki gösteren Kızılkaya, “Bir de doların bu fiyata 12 TL'ye 13 TL'ye düşmesine seviyorlar. Zaten 8 TL'ydi neden seviniyorsun ki sen? Yani bizim milletimizde tuhaf” diye konuştu.