KIZILAY'DAN BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ'NE 4 TIR DOLUSU YARDIM
KAYSERİ Kızılay Şubesi tarafından bağışçılardan sağlanan 300 bin TL değerindeki insani yardım malzemesi Bağırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere 4 TIR’la yola çıktı.
Yardım malzemelerinin yer aldığı turların yola çıkmasından önce Kızılay Kayseri Hastanesi önünde program düzenlendi. Burada konuşan Kızılay Kayseri Şubesi Başkan Yarımcısı Zeki Erdinç, Türk Kızılay’ı şubesince Bayırbucak Türkmenleri’ne ulaştırmak için zaruri ihtiyaçlardan oluşan malzemelerin bağışçılar tarafından temin edildiğini söyledi. Bağışçılara teşekkür eden Erdinç, bot, bulgur, yatak, şeker, yağ, battaniye, çocuk bezi, çocuk maması, konserve, halı gibi malzemelerle yüklü 4 TIR’daki malzemelerin toplam değerinin ise 300 bin TL olduğunu dile getirdi.
Daha sonra konuşan Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş ise Kayseri olarak yeni bir yardım hamlesine şahitlik ettiklerini belirtti. Aktaş, “Maalesef sınırlarımızın gerisinde ciddi bir mücadele, kargaşa, karmaşık ortam söz konusu. Orada yaşanan yaşam, dram ve bazı olumsuz durumları beraberinde getiriyor. Aynı zamanda bu durum, sınır komşusu olarak ülkemizin üzerindeki yükü ve sorumluluğu da fazlasıyla artırıyor. Bugün bu yardımlar gibi, fazlası da yapılıyor ve her gün farklı yerlerde bu yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Örneğin ilimizde de 50 bine yakın yabancıya, barıma, sağlık, eğitim gibi ihtiyaçları, kamu kurumları STK’lar ve hayırseverlerce karşılanıyor. Bugünde bu kapsamda 4 TIR insani yardım malzemesini sınırların ötesine göndermiş olacağız.” şeklinde konuştu. Yapılan açıklamaların ardından 4 tır kornalar eşliğinde yola çıktı ve protokol mensupları da TIR’ları el sallayarak uğurladı.
Haber/Foto: Cafer ZENGİN