Kış saati uygulaması geri gelecek mi?

Türkiye'de 2016 senesinde kaldırılan kış saati uygulaması geri gelecek mi? İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş'tan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'a kış saati sorusu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Kış saati uygulaması geri gelecek mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye'de 2016 senesinde kaldırılan kış saati uygulaması geri gelecek mi? İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş'tan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'a kış saati sorusu. Son haftalarda Türkiye'de 2016 senesinde kaldırılan kış saati uygulamasının geri gelmesi yönünde istekler ve taleplerde artış gözlendi. Vatandaşlar özellikle erken saatte okula giden çocuklarının karanlıkta okula gitmesi konusunda şikayetçi. İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş konuyu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'a sordu.

Ataş, Bakan Bayraktar'a sorduğu soruda şu ifadeleri kullandı, "Ülkemiz 2016 yılında kalıcı yaz saati uygulamasına geçmiştir. Bu uygulamanın ne kadar fayda sağladığı ise belirsizdir. Bu anlamsız uygulamanın iptaline yönelik Bakanlığınızda bir çalışma var mıdır?"

Kış saati uygulaması geri gelecek mi?

Bakan Bayraktar ise sorulan kış saati uygulaması geri gelecek mi sorusuna verdiği yanıtta, "Yaz saati uygulamasının yıl boyunca uygulanması daha faydalı olacak, kış saatine geçilmeyecek." ifadelerine yer verdi.

Kış saati uygulaması geri gelecek mi?

Diğer yandan konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde yayımlanan Kayseri Olay'ın, "Kayseri'de 'Sabahın körü...' tepkisi" başlıklı haberini okumak için tıklayın.